Bu hafta dikkat edilmesi gereken altcoinler!
Bu hafta dikkat edilmesi gereken altcoinler!

Bu hafta dikkat edilmesi gereken altcoinler!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – En iyi 50 kripto para biriminden Terra (LUNA), Ethereum Classic (ETC) ve Elrond (EGLD) bu hafta en çok kazananlardan bazılarıydı.

Bu coinlerden ne beklenmesi gerektiğini daha iyi anlamak için yeni bir hafta başlarken fiyat hareketlerine bir göz atalım.

Terra (LUNA)

Terra’nın yerel tokeni LUNA, 2022’de olağanüstü bir piyasa ayrışması sergileyerek 10 Mart’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 104 dolara ulaştı. Piyasa geçen hafta ivme kazanırken, LUNA önceki iki günde %6’ya yakın bir artış gördü.

LUNA hafta sonu bazı dalgalı fiyat hareketlerinden zarar görse de, fiyatı günlük %1,47 ve haftalık %4,24 bir toparlanma göstererek bu haberin yazıldığı sırada 94,18 dolardan işlem görüyor.

7. sıradaki kripto paranın hareketli ortalamaları ve göreceli güç endeksi (RSI), boğaları destekleyen hafif bir yükseliş kaydetti. Aynı durum, küçük fiyat artışlarının yanı sıra alıcılar için bir avantaja işaret etti.

86 dolar ve 96 dolar fiyat seviyeleri bu hafta LUNA için kilit destek ve direnç bölgeleri oynayacak. 86 doların altındaki bir hareket, satış baskısının kripto parayı ele geçirmesine neden olabilir. 96 doların üzerindeki bir hareket ise yeni rallileri tetikleyebilir.

Ethereum Classic (ETC)

İnanılmaz bir geri dönüşe imza atan Ethereum Classic (ETC), geçen hafta %60’a yakın kazanç elde etti. Kripto para, ticaret hacimleri sadece bir günde %50’nin üzerinde bir artış gördü ve Mayıs 2021 boğa koşusundan bu yana en yüksek ticaret hacmi mumlarından birini gerçekleştirdi.

ETC’nin son kazanımları, Aralık 2021’den bu yana yaşanan kayıpları tersine çevirerek fiyatını Aralık 2021’in başlarındaki seviyelere geri getirdi. ETC için RSI günlük bir grafikte hala aşırı alım bölgesinde geziniyor.

Aşırı ısınan ETC piyasası, özellikle RSI yüksek değerler sunduğundan, kısa vadeli bir toparlanma ile karşı karşıya kalabilir.

Agresif satın alma, ETC’nin fiyatını genel direncin 40 dolara yaklaştırmasına rağmen, ticaret hacimleri azaldıkça ayıların bu seviyeyi savunması muhtemel. Özellikle, ETC için bir sonraki önemli destek 35 dolarda bulunuyor ve aynı seviyenin altında hareket etmek satışları tetikleyebilir.

Bu haberin yazıldığı sırada ETC günlük %8,50 ve haftalık %50,11 kazanç kaydederek 38,93 dolardan işlem gördü. Boğalar ETC’yi 40 dolarlık direncin üzerine çıkarabilirse, başka bir makul kâr turu gelebilir.

Elrond (EGLD)

EGLD, son bir haftadır daha belirgin bir yükseliş trendinde olup, bu yazının yazıldığı sırada haftalık %19,01 kazanç kaydetti. Elrond’un fiyatı, sadece bir günde %15’e yakın bir artış gördüğü için 15 Mart’ta temel hareketli ortalamalarının üzerine çıktı.

Günlük grafikte ticaret hacimleri düzleştiğinden, küçük günlük kazançlara rağmen alıcıların ilgisi azalıyor gibi görünüyor. Günlük RSI’da küçük bir artış, boğaların halen geri dönüş yapmaya çalıştığını gösteriyor.

Ayılar, EGLD’nin son birkaç gün içinde 168 dolarlık direnci geçmesini engelledi. Boğaların bu önemli direncin üzerine çıkması, kripto para için kısa vadeli kazanımları tetikleyebilir. Bununla birlikte, ayılar EGLD’nin fiyatını 156 dolarlık desteğin altına çekerse, daha fazla fiyat kaybı beklenebilir.

fxempire


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin