Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı için izlenecek 5 gelişme
Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı için izlenecek 5 gelişme

Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı için izlenecek 5 gelişme

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), 30.000 $ ‘ın üzerinde büyük ölçüde kalmış olsa da yeni ticaret koridorunda geçen bir hafta sonunun ardından hafta başında tanıdık bölgeye geri döndü.

Amerika Birleşik Devletleri başkan değişimine sadece birkaç gün kalırken Cointelegraph, BTC fiyat hareketini başka nelerin etkileyebileceğine dair bir değerlendirme yaptı.

DXY kayıpları tersine çevirmeye devam ediyor

Başkan seçilen Joe Biden’in göreve başlaması, ABD dolarının gücünün toparlanmaya devam etmesiyle geliyor.

Pazartesi günü, USD’yi ana ticaret ortağı para birimlerinden oluşan bir sepete göre ölçen ABD doları para endeksi (DXY), 21 Aralık’tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

DXY’deki devam eden yukarı yön, Bitcoin büyümesinin bir mola vermesi anlamına geliyor ve bu ters korelasyon 2020 boyunca göze çarpan bir model oldu. Durumda, BTC/USD’nin en son kazançlar sırasında kaybedecek çok az şeyi vardı ve bunların çoğu büyük dalgalanmalara rağmen korundu.

DXY, Biden’in borçla finanse edilen koronavirüs desteğine 1,9 trilyon dolar daha harcama kararından da etkilenmedi, bu geçen hafta Gemini borsasının kurucu ortağı Tyler Winklevoss tarafından “Bitcoin için başka bir trilyon dolarlık reklam” olarak tanımlandı.

Bununla birlikte, analistler uzun vadede devam etmek için hala dolar zayıflığını destekliyor. Geleneksel piyasa katılımcıları bile, birçok kişiyi Bitcoin’i alternatif bir değer deposu olarak düşünmeye iten bir hareket olan USD arzındaki artışların kapsamını görmeye devam etti.

İngiltere fon yöneticisi Waverton Asset Management’ın baş yatırım sorumlusu William Dinning, Wall Street Journal’a hafta sonu “Döviz piyasası diğer piyasalardan farklı değil” dedi.

Çok fazla patates varsa, fiyatı ucuzdur. Çok fazla dolar varsa, zayıf olacaktır.

Bununla birlikte, gelecek olan Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD’nin ticari avantajlar için kasıtlı olarak zayıf bir doları korumayı hedeflemeyeceğini söyledi.

Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı için izlenecek 5 gelişme

Analist, hisse senetlerinin dinlenmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor

Piyasalarda, hafta başlarken hisse senetleri kararsızlık gösterdi ve Biden’ın açıklamasıyla sakinleşti.

Asya’da karışık performans görüldü ve Wall Street Pazartesi günü Martin Luther King Jr. için kapalıyken, ABD vadeli işlemleri Cuma gününden biraz daha yüksekti.

Çin’in herhangi bir beklentiyi gölgede bırakan 4. çeyrek ekonomik büyüme istatistiklerini sunmasına rağmen, cansız kazançlar bazıları için merak uyandırdı. Bloomberg’in bildirdiği gibi, dünyanın en büyük ikinci ekonomisi çeyrek boyunca % 6,5 büyüdü ve geçen yıl koronavirüs daralmasını önleyen tek büyük ekonomi haline geldi.

Medley Global Advisors küresel makro strateji genel müdürü Ben Emons, yayına “Piyasalar, reflasyonist beklentileri haklı çıkarmak için bir soluğa ve hatta geri çekilmeye ihtiyaç duydu” dedi.

Bitcoin, 2021’de kazançlar açısından geleneksel varlıkları geride bırakmaya devam ediyor ve korelasyon hem hisse senetleri hem de değerli metaller gibi güvenli limanlar için sıfıra doğru gittikçe daha fazla eğilim gösteriyor.

Bu hafta Bitcoin (BTC) fiyatı için izlenecek 5 gelişme

“Altseason” ile ilgili gündem

Ayrıca son günlerde soluklanmak Bitcoin’e özgüydü. Haftalar süren yoğun dalgalı ticaret koşullarından sonra, yatırımcılar sakin bir hafta sonu geçirdiler ve bu da borsalar için hoş bir sürpriz oldu.

Daha önce, ABD platformları Coinbase ve Kraken kritik fiyat noktalarında kesintiler yaşadı ve geçen hafta diğer ticaret platformu eToro, hafta sonu yeni dalgalanma üretmesi durumunda Bitcoin satın alma emirkerini sınırlaması gerekebileceği konusunda uyardı.

Bu durumda, BTC/USD’nin yukarı veya aşağı gerçek bir değişiklik olmadan aralıklı kalması sayesinde işler beklenenden çok daha sessizdi.

Cointelegraph Markets analisti Michaël van de Poppe’un belirttiği gibi, dikkatler Bitcoin’den altcoinlere doğru yeniden odaklanmaya başladı.

Pazartesi günü bir tweet’te, diğer kripto para birimlerinin kısa ve orta vadede ilgi odağı olmaya başlayacağı anlatısını yineledi:

Bu noktada gerçekleşmesi büyük olasılıkla şudur. Yardım, #altcoin pazarlarının tamamında toplanıyor. Altcoinlerde FOMO. #Bitcoin bir kez daha düzeltir -> altcoinler HL oluşturur ve yeniden test eder.

Sıralamalara bir bakış, piyasa değerine göre en iyi 100 kripto para biriminden beşinin % 20’den fazla günlük kazançlar kaydetmesiyle, popüler olarak “Altseason” olarak adlandırılan şeyin başlangıcını doğruladı. Haftalık performans açısından, yedi token % 100’den fazla arttı.

En büyük altcoin olan Ether (ETH), tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerliyordu ve bir noktada 1.000 $ desteğini kaybettiği bir düşüşün ardından tekrar 1.200 $ ‘ı geçti.

Bununla birlikte, Bitcoin’in piyasa değeri hakimiyeti Pazartesi günü daha da düşerek yıl başında % 69,5’e kıyasla% 66,3’e ulaştı.

Bitcoin fiyat eylemi ayrıldı tüm zamanların en yüksekleri el değmemiş durumda

Spot piyasa için Bitcoin, hafta başladığında oynaklığı giderek azaltıyordu. Geçtiğimiz üç gün, 30.000-40.000 $ koridorunda işlem aralığında daralma gördü, daha düşük yüksekler ve daha yüksek dipler paterni, fiyat sıkışmasını işaret ediyor.

Van de Poppe’nin geçen hafta belirttiği gibi, bu, piyasaya sıkıştırma yapısının nihai olarak kırılması için gereken gücü telafi etme konusunda zaman kazandıran bir hoşgeldin işaretidir. Bitcoin durumunda, bu, 42.000 $ ‘lık mevcut tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru veya hatta bu seviyelere doğru bir itme ile sonuçlanmalıdır.

Bu arada Cuma günü Twitter takipçilerine verdiği demeçte daha uzun vadeyi göz önünde bulundurarak, bu boğa döngüsünde Bitcoin’in 275.000 ila 350.000 $ arasında olacağını tahmin etti. Ether için en yüksek değerin 7.500 ila 12.500 dolar arasında olduğunu yazdı.

Temel bilgiler yeni rekor seviyelere ulaştı

Son olarak, tanıdık bir boğa sinyali geçtiğimiz günlerde yatırımcıların radarına geri döndü. Daha fazla artışın fiyat için saklandığının klasik bir işareti olan Bitcoin’in ağ temelleri tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı.

Bitcoin blok zincirine adanmış hesaplama gücünün bir tahminini veren hash rate için bu, Pazar günü saniyede 155 exahash (EH/s) şeklinde geldi.

Metrik Aralık ayının sonundan bu yana neredeyse sabit bir yükselişte ve sadece iki hafta içinde 25 EH/s ekliyor.

Yükselişin zorlukla ilişkisi gibi, madenci sağlığı ve rekabet gücü hakkında bir fikir verdiği için muhtemelen Bitcoin için en önemli temel metriktir.

9 Ocak’taki son otomatik yeniden ayarlamada % 10,8’lik bir artıştan sonra, zorluk 20,607,418,304,385 ile yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Mevcut tahminlere göre, dört gün sonra yapılması gereken bir sonraki yeniden düzenleme % 6 daha ekleyecektir.

Her iki gösterge için de devam eden yukarı yön, geleneksel olarak fiyat artışları ile ilişkilendirilmiştir, bunlar birkaç aya kadar sürebilen bir ödemesiz dönemden sonra meydana gelir.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


coreldraw satın al

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin