featured
Bitcoin alma zamanı geldi mi?

Bu göstergeye bakmayan çok şey kaçırır! Bitcoin alma zamanı geldi mi? 6 aylık rekor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki korku şu anda son altı ayın en yüksek seviyesinde. Peki Bitcoin satın almanın zamanı geldi mi?

Arcane Research’ün en son haftalık raporuna göre, korku ve açgözlülük endeksi bu hafta Temmuz’dan bu yana en düşük değerlere ulaştı.

Korku ve açgözlülük endeksi nedir?

“Korku ve açgözlülük endeksi”, Bitcoin ve daha geniş kripto piyasası etrafındaki genel hissi ölçen bir göstergedir.

Metrik, duyarlılığı temsil etmek için sıfırdan yüze giden sayısal bir ölçek kullanır. Değerler 50’nin altına düştüğünde piyasa şu anda korku içinde demektir.

Öte yandan, 50’nin üzerindeki değerler, piyasanın açgözlü hale geldiği anlamına gelir. 25’in altındaki ve 75’in üzerindeki aşırı değerler is eaşırı korku ve aşırı açgözlülük duygularını ifade eder.

Bu tür uç değerler genellikle alt ve üst kısımlarda meydana gelir. Bu nedenle, bazı yatırımcılar aşırı açgözlülük sırasında satış yapmanın ve Bitcoin gibi daha fazla kripto satın almanın en iyisi olduğuna inanıyor, ancak aşırı korku hissi var.

Warren Buffet, ünlü bir alıntısının önerdiği gibi bu fikre inanıyordu: “Başkaları açgözlü olduğunda kork ve diğerleri korktuğunda açgözlü ol.”

Baron Rothschild’in bu felsefeyi takip eden ilk yatırımcılardan biri olduğuna inanılıyor. “Satın alma zamanı, sokaklarda kan olduğu zamandır” dedi.

Geçen yıl Bitcoin korku ve açgözlülük endeksindeki eğilimi gösteren grafik:

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi kripto piyasası şu anda aşırı korku hissi veriyor. Şu anda, göstergenin değeri 21 civarında görünüyor.

Haftanın başlarında, korku ve açgözlülük değerleri daha da azdı ve Temmuz ayında görülenlerle aynı düşük seviyelere ulaştı. Bitcoin fiyatı da o sıralarda dibe vurdu.

Ancak bu sefer mutlaka bir dip göreceğimiz anlamına gelmiyor. Temmuz dibi öncesinde bu tür aşırı korku değerleri birkaç ay devam etti, bu sefer de olabilir.

Bununla birlikte eğer karşıt satın alma felsefesi geçerliyse, şimdi daha fazla kripto para biriktirmek için iyi bir zaman olabilir.

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin