Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı! Yatırımcılar dikkatli olmalı
Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı! Yatırımcılar dikkatli olmalı

Bu gösterge Bitcoin için alarm vermeye başladı! Yatırımcılar dikkatli olmalı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Zincir üstü veriler, Bitcoin NVT Golden Cross’un artık “satış” bölgesine girdiğini gösteriyor; bu, kripto fiyatı için düşüşe işaret ediyor.

Bitcoin NVT Golden Cross dalgalandı

CryptoQuant gönderisindeki bir analistin işaret ettiği gibi, bu satış sinyali önümüzdeki on gün içinde BTC’nin fiyatının düşmesine neden olabilir.

“Ağ Değerinin İşlemlere oranı” (NVT oranı), belirli bir dönemde işlem hacmine bölünen piyasa değeri olarak tanımlanan bir göstergedir.

Bu metriğin bize söylediği şey, Bitcoin’in değerinin şu anda yatırımcıların kripto paralarla işlem yapma yeteneğiyle nasıl karşılaştırıldığı ve dolayısıyla kriptonun şu anda değerinin altında veya aşırı değerlenmiş olup olmadığıdır.

Bu oranın bir uygulaması, NVT’deki kısa vadeli (10 günlük hareketli ortalama) ve uzun vadeli (30 günlük hareketli ortalama) trendleri karşılaştırarak kripto fiyatındaki zirveleri ve dipleri gösteren NVT Golden Cross’tur.

Tarihsel olarak, metriğin değerinin 2,2’den yüksek olması genellikle satış sinyali, -1,6’dan düşük olması ise yükseliş işareti olmuştur.

Şimdi, burada geçen yıl boyunca Bitcoin NVT Golden Cross trendini gösteren bir grafik var:

quicktake-image

Yukarıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, Bitcoin NVT Golden Cross son zamanlarda keskin bir yükseliş yaşadı.

Gösterge şu anda 2,44 değerine sahip, yani satış sinyali olarak algılanabilecek 2,20 değerini aştı.

Mayıs ayı sonlarında, metrik benzer bir artış gördü ve 2,77’lik bir tepe değerine yükseldi. Sonraki ay geldiğinde, BTC 30 bin dolardan 20 bin dolara büyük bir düşüş yaşadı.

Kripto, NVT Golden cross’a göre bir kez daha yüksek fiyatlandırıldığından, kripto paranın önümüzdeki günlerde daha fazla düşüş yaşaması olası görünüyor.

Bununla birlikte, metriğin değeri, Haziran çöküşünden önceki en yüksek seviyesinden hâlâ düşük olduğundan, gerçek satış sinyali gelmeden önce daha da yükselme potansiyeli olabilir.

Bitcoin fiyatı

Yazım sırasında, Bitcoin’in fiyatı son yedi gün içinde %2 artışla 16,8 bin dolar civarında dalgalanıyor. Geçen ay boyunca kripto para birimi %19 değer kaybetti.

Aşağıda, son beş gün içinde kripto paranın fiyatındaki eğilimi gösteren bir grafik bulunuyor.

Bitcoin Price Chart

newsbtc


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin