Ünlü isimden şaşırtan çıkış: 560 milyon dolarlık Bitcoin kaybettim
Ünlü isimden şaşırtan çıkış: 560 milyon dolarlık Bitcoin kaybettim

Bu gösterge Bitcoin (BTC) için olası dip ipuçlarını veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in SOPR göstergesi tam bir sakinlik yaşadı ve beş ay sonra ilk kez negatife döndü. Bu, Glassnode ekibinin paylaştığı verilere göre, SOPR göstergesinin negatife gitmesi, yatırımcıların ortalama olarak BTC ‘yi zararla hareket ettirdikleri anlamına geliyor. Aşağıda Glassnode ekibinin tam açıklaması ve SOPR’deki düşüşü gösteren bir grafik bulunmakta.

Günlük #Bitcoin Harcanan Çıktı Kar Oranı (SOPR) tam bir sıfırlama gördü ve beş ay sonra ilk kez negatife döndü – yatırımcılar ortalama olarak BTC’yi hafif bir kayıpla hareket ettiriyorlardı, bu da kârın azaldığını gösteriyor.

Bitcoin (BTC) için SOPR göstergesinin son durumu

SOPR veya Harcanan Çıktı Kar Oranı, “satın alma fiyatı ile satış fiyatı arasındaki değişimle ölçülen zincir üzerinde taşınan kripto paraların kar oranını temsil eder”. 1’den büyük bir SOPR değeri, yatırımcıların kârla satış yaptığı anlamına gelir. SOPR şu anda Bitcoin’de olduğu gibi 1’in altına düştüğünde, yatırımcılar zararla satış yapıyor.

Bloqport’taki ekip, SOPR’deki son düşüşü Bitcoin’in en azından kısa vadede dibe vurduğuna dair bir ipucu olarak gördü. Bloqport’a göre, böyle bir sıfırlama en son Bitcoin 33.400 dolardan 57.400 dolara çıktığında gerçekleşti. Ayrıca, fonlama oranları da azaldı ve böylece Bitcoin için başka bir ayak için ideal ortamı sağladı.

Kripto korkusu ve açgözlülük endeksi ocak sonunda en son görülen seviyelere düştü

Dinlenme yaşayan SOPR’ye ek olarak, Crypto korku ve Açgözlülük endeksi, Şubat ayının daha iyi bir kısmı için 90’ın üzerine çıktıktan sonra 55’e düştü. 55 endeks değerine en son Ocak sonunda Bitcoin’in 30.000 $ ‘a düştüğü görüldü. 30.000 $ ‘lık yerel dip, Bitcoin’in 21 Şubat’ta tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 58.389 $ – Binance fiyatı – yayınlama hızını belirledi.

Bu nedenle, Bitcoin (BTC) için yerel bir dip şansı yüksek. Bununla birlikte, Bitcoin’in Şubat ayı için sadece birkaç saat uzaklıkta haftalık ve aylık kapanış şeklinde son bir düşüş engeli var. Bu olay, nihayetinde Bitcoin’in 44 bin dolarlık desteğini kırabilecek ve 42 bin dolarlık destek bölgesine gönderebilecek ek satış baskısı sağlayabilir.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin