Kore Bankası başkanından CBDC ve kripto para açıklaması
Kore Bankası başkanından CBDC ve kripto para açıklaması

Bu gelişme Bitcoin ve kripto para piyasasını “daha canlı” hale getirecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Japon finansal hizmetler devi Monex’in CEO’su Oki Matsumoto, Japonya Merkez Bankası’nın son zamanlarda merkez bankası dijital para birimine olan ilgisini memnuniyetle karşıladı.

Bu sonbaharın başlarında Japonya Merkez Bankası, 2021’de bir proof of concept algoritması odaklı merkez bankası dijital para birimi testine başlama planlarını duyurdu. O zamandan beri, kurumun kalkınma ve işbirliğine dayalı yaklaşımına ilişkin daha fazla ayrıntı, özel sektörün buna hazır olduğuna dair göstergeler ile ortaya çıktı. Zira özel sektör en azından test aşamasında önemli bir rol oynuyor.

CBDC duruşu

Bugün erken saatlerde, Reuters, Japon finansal hizmetler devi Monex CEO’sunun, merkez bankasının merkez bankası dijital para birimleri veya CBDC’lere karşı daha proaktif duruşunu memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

CEO Oki Matsumoto, bir CBDC’yi uygulamaya koyacak herhangi bir hamlenin Japon ekonomisinin dijitalleşmesi için olumlu olacağını ve onu daha verimli hale getireceğini savundu. Matsumoto ayrıca banka dışı dijital para sektörü için de bir avantaj görerek şu vurguyu yaptı:

“CBDC’ler, kripto para birimlerinin birlikte çalışabilirliğini önemli ölçüde artıracak. Kripto para piyasasını daha canlı hale getirecek.”

Sorunsuz bir dönüşüm

Matsumoto için, birçok küçük kripto borsasının banka hesabına sahip olmaması, kripto varlıklarını fiat paraya dönüştürmek isteyen satıcılar için bir sınır ve engel teşkil ediyor. Japonya’da bir CBDC’nin, “dijital dostu” bir platformda kripto ve fiat paralar arasında daha sorunsuz bir dönüşümü destekleme potansiyeli olacağı ifade ediliyor.

Monex, geçen yıl Facebook’un planlanan küresel stablecoin’i Libra’nın yönetim konsorsiyumu olan Libra Birliği’ne katılmak için başvurarak dijital varlık alanında aktif kaldı.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin