Bakın hangi ülke kendi kripto parasını çıkarıyor!
Bakın hangi ülke kendi kripto parasını çıkarıyor!

Bu duyuru işleri değiştirir: Bakın hangi ülke kripto para çıkarıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İran Merkez Bankası (CBI), ulusal kripto para birimini yakın gelecekte bir pilot aşamada başlatmayı planladığını duyurdu.

Bankadan bir yetkilinin açıkladığı gelişmeye göre İran’ın ulusal parası yakında çıkacak. Yetkili, açıklamasında fazla ayrıntı vermedi.

İran, niçin kripto para çıkarıyor?

CBI BT İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehran Moharamian, bankanın kripto para birimlerini tutarsızlıkları çözmek ve kaynakları merkezden uzaklaştırmak için bir çözüm olarak gördüğünü belirtti.

Moharamian’a göre birçok ülke son zamanlarda bu avantajlardan yararlanmaya başladı. İran da bu avantajlardan faydalanmak isteyen ülkeler arasına katılmak konusunda istekli görünüyor.

2018’de çalışmalar başlamıştı

2018 yılında, İran Merkez Bankasının ülkenin bankacılık otomasyonu ve ödeme hizmetleri ağını işletmekten sorumlu yürütme kolu olan Bilişim Hizmetleri Şirketi, ulusal bir kripto para birimi geliştirmekle görevlendirildi.

Şirket yetkilileri daha sonra İran kripto para biriminin Hyperledger Fabric platformu kullanılarak tasarlandığını söyledi.

tehrantimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin