Şaka değil gerçek! Bu DAO projesi, Fare DNA'sına Bitcoin yerleştirmeyi hedefliyor

Şaka değil gerçek! Bu DAO projesi, Fare DNA’sına Bitcoin yerleştirmeyi hedefliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni bir merkezi olmayan otonom organizasyon (DAO), genetik mühendislik aracılığıyla fare DNA’sına Bitcoin eklemeyi hedefliyor.

BitMouseDAO 25 Ocak’ta piyasaya sürüldü. Bu yazı itibariyle tam olarak iki yatırımcısı var, neredeyse hiç parası yok ve bir Discord kanalı bulunmuyor. Şaşırtıcı bir şekilde, projeyi yaratan kişi, bir genetikçi de değil, bir sanatçı ve projeyi uykuya dalmayı beklerken buldu. Sanatçı bu fikri kağıda bile döktü ve olasılıklarını düşünmeye başladı.

“Birkaç hafta boyunca bu deneyi yapmanın mümkün olup olmadığını araştırmaya başladım. Bunun gelecekte bizi nasıl etkileyebileceğini hayal etmekten heyecan duydum.”

Eduardo Kac’ın çalışmasından ilham alan BitMouseDAO’nun arkasındaki ekip, kelimenin tam anlamıyla canlı bir hayvanın içine para koymanın “gerçekten harika” olacağına inanıyor (bazılarına göre bu fikir olağanüstü değil, sadece tuhaf).

“Farenin değerini doğrudan BTC’ye bağladık ve Bitcoin’in günlük değeriyle dalgalanacak; belki on yıl içinde 100 milyon dolar değerinde olacak ya da belki hiçbir değeri olmayacak.”

DAO, Fare DNA’sına Bitcoin’i nasıl ekleyecek?

Proje, farenin DNA’sına Bitcoin eklemek için iki olasılıktan bahsediyor. İlk olarak BitMouseDAO, çevrimdışı olarak özel bir anahtar oluşturmak için soğuk bir cüzdan kullanmayı planlıyor. Satın alınan bitcoinler daha sonra bu cüzdana aktarılacak.

Ardından, işin zor kısmı, bitcoinleri kontrol eden özel anahtarı taşımak için farenin genetik kodu düzenlenecek. Plan, anahtarı karşılık gelen bir ATGC DNA dizisine çevirmek ve üreme sırasında fareye kodlamak için bir şirketle çalışmak.

Fare, genetik mühendisliği yoluyla DNA’sında kodlanmış özel anahtara sahip olduğunda, BitMouseDAO, farenin çocuklarının da bunu yapacağını öngörüyor.

Belki de genetik mühendisliği kullanarak bir Bitcoin cüzdan anahtarını bir farenin DNA’sına kaydetmek mümkündür. Yine de, bu fikirde pratiklik faydası yoktur ve faydalı bir şey yaratmaya yönelik herhangi bir girişimden çok deneysel bir sanatsal vizyondur.

Neyse ki, bu günlerde kripto piyasasının akıl sağlığı hakkında biraz umut veren bu fikir, kimsenin ilgisini çekmedi.

cryptobasic


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin