Bu çift evliliklerini Ethereum blok zincirinde ölümsüzleştirdi
Bu çift evliliklerini Ethereum blok zincirinde ölümsüzleştirdi

Bu çift evliliklerini Ethereum blok zincirinde ölümsüzleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kaliforniyalı bir çift, Ethereum blok zincirinde evliliklerini ölümsüzleştirmek için tokenize halkalar kullandı.

Önde gelen ABD merkezli kripto para borsası Coinbase’in çalışanları Rebecca Rose ve Peter Kacherginsky, yasal olarak evlenmek için Ethereum’un blok zincirini nasıl kullandıklarını açıkladı.

Ethereum blok zincirinde evlilik

3 Nisan’da Rose, çiftin hem fiziksel hem de sanal kelimelerle 14 Mart’ta node’u bağladığını duyurmak için Twitter’da bir paylaşımda bulundu.

Çoğu insan dini bir ibadet yerinde, kumsalda veya dağlarda evlenir. Peter (@_iphelix) ve ben çoğu insan gibi yapmadık. #Blockchain ile evlendik.

Geleneksel bir Yahudi düğün törenine ek olarak Kacherginsky, çift cüzdanlarına TBT tokenları şeklinde tokenize “yüzükler” NFT’ler veren Tabaat adlı bir Ethereum akıllı sözleşmesi yazdı. Tabaat, yüzük anlamına gelen İbranice bir kelimedir.

Sözleşme

Kacherginsky, 10 Mart’ta 2.218 adet hat uzunluğunda akıllı sözleşmeyi oluşturdu ve sözleşme 0.25 ETH’ye mal oldu. O zamanlar yaklaşık olarak 450 dolar değerinde idi. Sözleşmenin oluşturulmasından bir saat sonra, 0,0048 ETH veya 87 ABD doları ek ücret karşılığında Tabaat’tan üç işlem daha gönderildi – bu da bir evlilik sözleşmesini belirtmenin yaklaşık 537 ABD doları maliyeti olduğunu gösteriyor.

Törenin kendisi iki işlemden oluştu.  NFT “yüzüklerinin” sözleşmeden Rose ve Kacherginsky’ye devredilmesi. Toplamda, törenin Ethereum ağı tarafından onaylanması 4 dakika sürdü ve madenci ücretlerinde 50 dolar harcandı.

Buna karşılık, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ortalama fiziksel düğün yaklaşık olarak 25.000 dolara mal oluyor.

cointelegraph

Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin