Bitcoin yeni bir rekor kırdı!
Bitcoin yeni bir rekor kırdı!

Bu Bitcoin ölçümü bir sonraki BTC boğa rallisini işaret ediyor olabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin analistlerinin finansal varlıkların gelecekteki fiyat hareketlerini tahmin etmek için kullandıkları çeşitli ölçümler vardır. Formülünde BTC enerji değerini barındıran ve nadiren kullanılan bir osilatör, şu an hızlı bir yükseliş içinde

Bitcoin Enerji Değeri nedir?

Bu ölçüm, NVT oranları veya ayarlanmamış işlem değerleri gibi son zamanlarda kullanılanlar kadar popüler olmayabilir, ancak yine de göz atmaya değer.

Osilatör, Bitcoin fiyatını enerji değerini bir yüzdesi olarak dikkate alır. BTC için makul bir değeri tahmin etmek adına tek başına ham Joule’lerin kullanılabileceği fikrine dayanıyor.

Dijital varlık yöneticisi Charles Edwards, bu az bilinen ölçüme daha detaylı baktı ve önceki Bitcoin piyasası modelleriyle bazı büyük benzerlikleri fark etti.

2019, önceki boğa koşularının başlangıç ​​özelliklerine çok benziyor.

Grafik, önceki iki ana Bitcoin boğa rallisinden hemen önce değerlerin % 50 ile % -50 arasında salınmasıyla net bir model veriyor.

Edwards’ın enerji değeri modeli üzerine yaptığı detaylı analizin özeti şu şekilde:

Enerji Değeri modeli, eğer tüm madenciler yarın Bitcoin kazımayı durdururlarsa, güç girişinin sıfır olacağını ve Bitcoin’in değersiz olacağını ifade eder.

Enerji değeri formülünü kullanarak, geçtiğimiz hafta Bitcoin için uygun değerin mevcut işlem değerinden çok daha yüksek 11.500 dolar olduğunu ekliyor.

Varlık fiyatının ve madencilik harcamalarının bir fonksiyonu olan BTC üretim maliyeti gibi diğer faktörler de ortaya çıkmakta. Bu gibi farklılıklar, elektrik enerjisi giriş seviyesi ve madencilik donanımının enerji verimliliğinden kaynaklanmakta.

Grafiğin son on yılda çizilmesi, stok akışına ek olarak Bitcoin enerji değeri ile fiyat geçmişi arasında güçlü bir ilişki olduğunu ortaya koydu.

bitcoin energy value

Araştırma, yüksek hash oranlarının yanı sıra Bitcoin’in temel değerini de artırma potansiyeli olan enerji girişindeki artışları içeren çeşitli ilkeler ile sona eriyor.

Bitinfocharts.org’a göre son iki aydaki hash oranları dip seviyesine ulaştı. Şu anda 85 ila 100 EH/s arasında ve bu durum ağ istikrar seviyesini gösteriyor ve madencilerin taviz verdiği fikrini ifade eder.

Geçmiş enerji değeri ölçümleriyle uyumlu bir durum söz konusu olursa, bir sonraki BTC boğa rallisi yaklaşıyor olabilir. Bu ölçüm aynı zamanda, beş aylık bir süre içerisindeki akış modeli ve halving ile aynı zamana denk geliyor.

bitcoinist


Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 15 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin