featured

Bu Bitcoin metriği alev aldı, sürpriz şekilde rekora yaklaştı! Fiyata etkisi ne olacak?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Çin’in Bitcoin madenciliği yasağını başlatmasından sonra büyük bir darbe yiyen BTC hash oranı, sonrasında çok iyi bir toparlanma gösterdi. Has oranı son beş ayda %80’in üzerine çıktı.

Çin’in yasaklama hamlesinden sonra Bitcoin hash oranı yine zirveye yaklaştı

Eskiden Bitcoin hash oranının en büyük payına sahip olan Çin, endüstriyi çökertmek için çalışmalara başladıktan sonra önemli miktarda madenci faaliyetlerini sonlandırmak zorunda kaldı. Sonrasında Bitcoin ağı toplam hash oranı, Temmuz ayı başlarında saniyede 84,79 exahash’e (EH/s) düştü. Ancak metrik sonrasında tamamen iyileşti ve bu yazının yazıldığı sırada 156,6 EH/s’ye gelmiş durumda. Gelinen nokta tüm zamanların en yüksek seviyesinden %16 daha az.

17 Kasım’da 167,18 EH/s ile daha yüksek bir seviye görülmüştü.

Kraken Intelligence tarafından yayınlanan bir raporda şu ifadeler yer alıyor:

“Blockchain verileri, ağa dağıtılan hesaplama gücünün daha da yükselmeye devam edeceğini ve Aralık ayı başlarında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşabileceğini gösteriyor. Hash oranının Aralık ayının sonunda tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşması beklenirken, ağ madencilerden gelen talepte devam eden bir artışla beklentileri aşmak için ilerliyor.”

Hash gücü Çin’den başka ülkelere kaydı

Madenciler çiftliklerinin yerini değiştirerek faaliyetlerine tekrar başlayıp Bitcoin’in hash gücünü artırdıkça ağın madencilik zorluğu da yukarı doğru uyum sağlamaya başladı. Rapora göre, Temmuz ayından bu yana art arda dokuz pozitif zorluk ayarlaması yapıldı ve bu, madencilik zorluğunda toplam %65,8 artışla sonuçlanan rekor bir istatistik.

Raporda şu bilgi yer alıyor:

“Zorluktaki son toparlanma, madencilerin Çin’de madencilik yapmaları yasaklandıktan sonra Kuzey Amerika, Kazakistan ve Rusya gibi denizaşırı yerlere göçlerini büyük ölçüde tamamladığını gösterse de, bu aynı zamanda ağın temelini oluşturan madencilere olan güvenin bir kanıtı.”

Bitcoin madenciliği, başka bir metrik olan madenci gelirinde de güçlü bir görüntü çiziyor. Bitcoin madencilerinin günlük kazandıkları para miktarı, endüstrinin kârlılığını ve daha fazla yatırım için gelecekteki eğilimi, ve dolayısıyla Bitcoin ağına girme gücünü ölçmek için önemlidir. BTC madenci geliri son beş aydır artıyor, şimdiden yasak öncesi seviyelere geri döndü ve önceki tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı.

Çin yasağından bu yana Bitcoin madenciliği diğer ülkelerde, özellikle ABD, Kazakistan ve Rusya’da iyi oranda büyüdü. Üç ülke şu anda Çin’den ayrılan hash oranını adeta emerek küresel olarak en iyi 3 Bitcoin madencisi konumuna geldi.

Bitcoin hash oranı, yaz aylarındaki yasaktan bu yana Çin’den iyice uzaklaştı. ABD’li madenciler de yatırımlarını artırıyor ve ülke madencileri çekmenin yollarını arıyor.

Ancak Bitcoin madenciliği, ağı güvence altına almanın kârlı bir yolundan çok daha fazlasını sağlıyor. Madencilik faaliyetinin, yoksul topluluklar için finansal egemenlik sağlamaya ve temiz enerji inovasyonunu teşvik etmeye yardımcı olabileceği düşünülüyor.

Fiyata etkisi nasıl olacak?

Bitcoin ağında madencilik faaliyetine dair yükselişe geçen metrikler, ağın güvenliği ve sağlığı adına bize her zaman iyi sinyaller veriyor. Bunun etkisi kısa vadede görülmeyebilir ancak ağın güçlenmesi bize orta ve uzun vadede Bitcoin’in ölmekten daha da uzaklaşacağını gösteriyor. Bu sebeple fiyata etkisinin olumlu olacağı söylenebilir.

nasdaq


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin