featured

Bu ayın üçüncü kan banyosu: Kripto piyasası yeniden çöküşte!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası, Ocak ayında bir kez daha sert düşüş yaptı. Son zamanlarda bir türlü çıkış yaşayamayan kripto varlıklar iyice dip seviyelere geriledi. Son dört saat içinde, kripto piyasası başka bir acımasız çöküşle karşı karşıya kaldı.%7,67 düşüşle 150 milyar dolardan fazla yatırımcının serveti eridi. 

Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC) %8 düştü. Dün akşam 43.500 dolara kadar ilerleyen BTC, daha sonrasında aşağıya yönlü gitti. Bu gidişle 40K bölgesi kırıldı. Anlık %12 düşüşü gördü.

BTCUSDT

 Bitcoin fiyatı şu an 38.700$ seviyelerinde işlem görüyor. Bu, Ağustos 2021’den bu yana ilk kez BTC fiyatının 40.000 dolar seviyesinin altında işlem görmesi anlamına geliyor. Bitcoin için acil destek 37.500 dolar. Bu da bozulursa, 30.000 dolar ve altına doğru ilerleyebilir.

Kripto piyasası tatsız şekilde ilerliyor

Bitcoin rakibi Ethereum ise %9 düştü. Önemli destek olarak gözüken 3.000$ kırıldı. Ethereum (ETH), 2812 $ fiyat ve 341 milyar dolar piyasa değerine geriledi. Popüler kripto gazeteci Colin Wu,

“21 Ocak sabahı, Ethereum 3.000 doların altına düştü. Tüm ağın tasfiyesi 4 saat içinde 223 milyon doları buldu. Tasfiyenin çoğunluğu, Binance OKEx FTX ve Bybit üzerinde yaşandı.”

Kripto piyasası için çöküş her varlık için hissedilir dereceye ulaştı. Bitcoin eleştirmeni Peter Schiff ise şunu söyledi: 

“Bitcoin sonunda baş-omuz tepesinin boyun çizgisini kırdı. Uzunlar için korkutucu olan kısım, modelin 30.000 doların altında bir hareket öngörmesi. Bu seviye aşıldığında, Bitcoin devasa bir çift tepeyi tamamlamış olacak. Oradan 10.000 doların altında bir çöküş büyük olasılıkla yaşanabilir.”

Kripto piyasası tatsız şekilde ilerliyor

Glassnode’un paylaştığı bir tweet mesajında ise Bitcoin’in net kar kaybı Temmuz 2021 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin