Bu haftanın takip edilmesi gereken önemli gelişmeleri neler?

Bu anket konuşulur: CEO’lar, ABD ekonomisi için durgunluğa işaret ediyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD ekonomisi diğer dünya ülkeleri gibi iyi sinyaller vermiyor. Her ne kadar dolar güçlü dursa da burada faiz artışlarının etkisi oluyor. Ancak genel manada oluşan enflasyon krizi, ülkeyi etkiliyor. Bir anket ise ABD ekonomisi hakkında bazı görüşleri ortaya çıkarıyor.

Konferans Kurulu, ankete katılan üst düzey yöneticilerin %98’inin ABD resesyonuna, CEO’ların ise %99’unun resesyona hazırlandığını tespit etti. 

CEO’ların %98’i ABD ekonomisinde durgunluk bekliyor

2022 yılı birçok krizin göstergesi oldu. 2020 ve 2021 yıllarında pandeminin oluşması birçok krizi 2022 yılına götürdü. Bu nedenle ABD ekonomisininde etkilenmesi doğal olarak karşılanıyor. Elbette alınmayan önemler ya da farklı faktörler etkilediğini de söylemek mümkün.

Konferans Kurulu Perşembe günü CEO Güven Ölçütünü yayınladı. Kurul, 60 ülkede 1000’den fazla kamu ve özel kurum ve kuruluşun üyesi olduğu küresel, kar amacı gütmeyen bir araştırma grubudur. Konferans Kurulu,

“ABD üst düzey yöneticilerinin bakış açısından ABD ekonomisinin sağlığının bir barometresidir. CEO güveni 4. çeyreğe başlamak için daha da düştü ve Büyük Durgunluktan bu yana en düşük seviyesinde görülüyor.

Ezici bir çoğunluk %98 – ABD resesyonuna hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca CEO’ların %99’u bir AB resesyonuna hazırlandıklarını ekledi.”

Son olarak The Business Council Başkan Yardımcısı ve The Conference Board Mütevelli Heyeti Üyesi Roger W. Ferguson, Jr. önemli demeç verdi:

“CEO’lar şimdi hem ABD’de hem de Avrupa’da neredeyse kaçınılmaz durgunluklara hazırlanıyorlar. Büyük çoğunluk hala ABD resesyonunun kısa ve yüzeysel olmasını beklerken, yaklaşık 10 kişiden 7’si AB’nin ciddi küresel yayılmalarla derin bir resesyona gireceğine inanıyor.”

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin