featured

Kripto analisti yatırımcıları uyardı: Bu altcoin’lerden ayı piyasasında uzak durun!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto analisti Lark Davis, ayı piyasasında uzak durmaları gereken altcoin projelerini açıkladı. Davis, ayı piyasası sırasında yatırımcıların dikkat etmesi gereken 5 şeyi paylaştı.

Kriptolardaki acımasız ayı piyasası, küçük ve büyük yatırımcılar da dahil olmak üzere herkesi sarstı. Daha geniş kripto piyasası, Kasım 2021’in zirvesinden bu yana değerinin %70’inden fazlasını kaybetti. Bir sonraki boğa koşusunu bekleyecek kadar sabırlı olan uzun vadeli yatırımcılar için bu, ortalama düşürmek için iyi bir fırsat olabilir.

kripto analist ayı altcoin

Bununla birlikte, bazı kripto para birimlerinin fiyatlarının düşük olması onların yatırım için cazip bir seçenek olduğu anlamına gelmez.  Şu anda, piyasadaki kripto para birimlerinin yüzde 95’inden fazlası %90 indirimli olarak işlem görüyor. Bu çok iyi bir fırsat gibi görünse de, yine de dikkatli olunmalıdır. Terra ekosisteminin Mayıs 2022’deki çöküşü, en iyi projelerden bazılarının bile kısa sürede yok olabileceğine dair çok büyük bir ders oldu.

Bu nedenle, yatırımcıların zaman testinden kurtulan iyi projeleri filtrelemesi oldukça önemlidir. Kripto piyasası analisti Lark Davis, bu ayı piyasasında alınmaması gereken altcoin’lerin bir listesini paylaştı. Ayrıca yatırımcıların bu tür paraları kendi başlarına nasıl tanımlayabileceklerine de yer verdi.

1.Tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşamayan altcoin’ler

En iyi kripto projelerinin çoğu, 2017’de tüm zamanların en yüksek seviyelerine dokundu.  Ancak, XRP, NEO ve diğerleri gibi, bu avantajdan yararlanamayan kripto para birimleri oldu.

Ayı piyasası sırasında bu tür altcoin’leri satın almak, mevcut piyasa çöküşü sırasında hiçbir anlam ifade etmiyor. Davis, bu altcoin’lerin son boğa koşusu sırasında cesaretlerini kanıtlamak için yeterli şansa sahip olduğunu ancak başarısız olduğunu ekliyor.

Peki ya XRP? Bildiğimiz gibi, Ripple Aralık 2020’den bu yana SEC ile yasal bir savaşta ve dava tarih itibariyle beklemede. Analistler, davanın XRP’nin büyük bir ralli şansına sahip olabileceği Ripple lehine sonuçlanmasını bekliyorlar. Ayrıca XRP, tüm olumsuzluklara rağmen ilk on kripto para birimi arasında yer almaya devam ediyor.

2.Geliştirici etkinliği olmayan paralar

Geliştirici etkinliği açısından durgunluğa giren altcoin’ler, Lark Davis’e göre büyük bir kırmızı çizgi. Bazı projeler şaşırtıcı teknolojik şeyler vaat etmiş olabilir. Ancak bunları gerçekleştirmek konusunda başarısız olmuşlarda hiçbir önemi yoktur.

Davis, son altı ayda somut geliştirici faaliyeti göstermeyen projelere ve geleceklerine inanmak için hiçbir neden olmadığını da ekliyor.

3.Sosyal medya etkileşimi

Davis, kripto toplulukları burada çok sayıda olduğu için yatırımcıların, özellikle Twitter, Discord ve Telegram olmak üzere kripto projelerinin sosyal yönlerini takip etmelerini öneriyor. Bu projeler, yeni gelişmeler hakkında hedef kitleleri ile yeterince iletişim kuruyor mu? Takipçilerin yeterince ilgisini çekiyor mu? Bu kripto projeleri, sektördeki meslektaşlarıyla iyi ortaklıklar kuruyor mu? Sosyal angajman öldüyse veya ölüyorsa, yatırımcıların işleri yaparken temkinli olmaları gerekiyor.

4.Kripto para birimlerinin özünü araştırın

Davis, kripto projesine yatırım yapmadan önce yatırımcıların kripto para birimlerinin modeli hakkında yeterince araştırma yapması gerektiğini söylüyor. Boğa piyasası sırasında birkaç dolandırıcı altcoin’in 10 kat ve hatta daha fazla değer kazanarak perakende yatırımcıları cezbettiğini söylüyor.

Davis, bu tür altcoin’lerin arkasında temel bir katalizör olmadığını, bunun sadece “HYPE” olduğunu söylüyor. Bu tür kripto para birimleri genellikle ayı piyasası sırasında yatırımcıların parasını buharlaştıran büyük çöküşlere tanık olur. Yalnızca güçlü temellere sahip projelerin hayatta kalması muhtemeldir.

Yatırımcıların sorması gereken kilit sorular: Bu altcoin nasıl para kazanıyor? Herhangi bir özel temettü sunuyor mu? Token yakımları, NFT’ler vb. tarafından yönlendirilen güçlü bir ekonomik modeli var mı?

Davis, yatırımcıların projeler tarafından sunulan sahte yönetişim vaatlerinden kaçınmaları gerektiğini de ekliyor. Var olmak için iyi bir nedeni olan kripto paraların hayatta kalacağını, diğerlerinin ise başarısız olabileceğini söylüyor.

5.Likidite sorunlarıyla karşı karşıya kalan altcoin’ler

Terra ekosisteminin çöküşü ve şu anda birden fazla borç verenin karşılaştığı likidite sorunları alınması gereken en büyük derslerdir. Bu nedenle Davis, piyasada çok yüksek riskli altcoin’ler satın alan yatırımcıların tüm paralarını kaybetmeyi göze almaları gerektiğini belirtiyor.

Ayılar yoğunlaştıkça piyasa durumu daha da kötüleşirse, bu tür projeleri satın almak yatırımcıların büyük oranlarda kaybetmesine neden olabilir. Davis, işlem hacimleri altı hanenin altındaysa bunun büyük bir kırmızı çizgi olduğunu söylüyor. Bu durumda, yatırımcılar bu pozisyonlardan asla çıkamayabilirler.

Davis, kripto para biriminin piyasa değeri düşük ancak işlem hacmi daha yüksek olsa bile, proje hakkında ilginç bir şeyler olabileceğini söylüyor. Bu nedenle, likidite faktörü, yatırımcıların yeni altcoin projeleri satın alırken dikkatli olmaları gereken en önemli şeylerden biridir.

Sonuç olarak

Kripto para piyasaları son derece değişkendir ve en iyi görünen altcoin’ler bile tamamen başarısız olabilir. Elimizde 40 milyar dolardan fazla yatırımcının parasının yok olduğu Terra LUNA örneğine sahibiz. Davis, perde arkasında ne olduğunu asla bilemeyeceğinizi söylüyor. Bu nedenle, altcoin’lere yatırım yaparken yatırımcıların portföylerini çeşitlendirmelerini tavsiye ediyor.

CryptoNewsFlash


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin