featured

Bu altcoinler son silkelemede Bitcoin’den daha iyi performans gösterdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün ve bugün yaşanan bir düzeltme ile birlikte kripto varlıkları bir kez daha sallandı. Ancak bu düzeltme şu anlık daha sakin kaldı. Daha önce yaşanan düzeltmeler daha derin olurken bu sefer BTC, 20K bölgesini bırakmadı. Haftalık kapanış kritik yerde gerçekleşti. Altcoinler ise daha olumlu bir çizelge de kalabildi.

Bitcoin’in hafta sonu yatay seyri alt varlıklara fırsat verdi. Geçen haftaki yükselişin ardından bir konsolidasyon süreci izledik. Ancak dün akşam bu konsolide bozuldu. Satışların gelmesiyle destek denemeleri oluştu. Ancak tepkiler şu anlık daha erken gerçekleşti.

Bitcoin’deki tasfiyenin son durumu

Bitcoin, büyük kripto sahiplerinin bir dizi tasfiyesi tokenin toplu olarak boşaltılmasını teşvik ettiğinden, son 30 gün içinde değerinin yaklaşık %30’unu kaybetti.

Bu da kripto piyasasına yönelik hissi ciddi şekilde etkiledi ve çoğu büyük altcoin’in yedekte düşmesine neden oldu. Dünyanın en büyük kripto para birimi, 2020’nin sonundan bu yana en zayıf seviyesi olan 20.000 doların üzerinde zar zor tutunuyor. Ethereum da benzer büyüklükte kayıplar yaşadı ve %31 kaybetti.

Ancak en büyük iki tokendeki zayıflık, yatırımcıların bakışlarını diğer altcoinlere kaydırdığını gördü. Giderek artan sayıda alıcı, yüksek düzeyde fayda sağlayan projelere bağlı kripto para birimlerine akın etti.

Altcoinlerde kayıplar daha az kaldı

Binance token (BNB) ve FTX Token (FTT) değişim varlıkları ve Polygon (MATIC) gibi büyüyen blok zincirler ve UniSwap (UNI) DeFi tokenleri iyi performans gösterebildi.

En büyük DeFi borsası olan Uniswap, yönetim tokeni UNI’nin son 30 gün içinde kripto pazarını büyük ölçüde geride bıraktığını gördü. UNI, Bitcoin ve Ethereum’u geçerek %26 artışla 6.06 dolara yükseldi.

Bu kazançların büyük bir kısmı borsadaki artan hacimlerden geldi. DeFi borsasında alım satım, bir dizi merkezi borsanın para çekme işlemlerini askıya alabileceğine dair korkular arasında arttı. Uniswap’ın ticaretten kazanılan ücretleri , Haziran ayında Ethereum’un ücretlerini kısaca geçerek, artan ticaret hacimlerini gösterdi.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin