featured

Yeni güncellemeler bu altcoin’in yükselişinde itici güç olabilir! Ayılar izin verecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki sıralamada 11. sırada bulunan altcoin DOT, geçen hafta durgun bir performans kaydetti. Fiyat son 7 gün içinde de %5 oranında düşüş kaydetti.

Bu yazının yazıldığı sırada DOT, 7,06 dolar civarında işlem görüyor. Piyasa değeri ise 7,829,624,527 dolar. Ancak, DOT geliştiricileri yakın zamanda ağa performans geliştirmeleri getiren bir güncelleme gönderdi. Bunlar altcoin’in yakında grafiklerde yukarı doğru ivme kazanmasına yardımcı olabilir.

Neler oluyor?

DOT fiyatı sadece 2 günde 7,74 dolardan 6,85 dolara düştü. Şimdi altcoin, biraz toparlansa da şu anda düşüş görünümü hâkim olduğu için ayıları yenmek zor görünüyor.

Öyle olsa bile geliştiriciler tarafından gönderilen yeni güncelleme, ağda bazı değişiklikler getirecek. Bu değişiklikler, özellikle yönetim kurulu genelinde verimliliğini artırmaya yardımcı olacaktır.

Aslında resmi bir açıklamaya göre, güncelleme doğrulayıcıların üzerindeki yükü önemli ölçüde azaltmalı ve test ağlarında daha iyi parachain blok süreleri sağlamalıdır.

Bu gelişme, belirli zincir içi metriklere de yardımcı olacak. Örneğin, DOT’un fiyatı düşerken, geliştirme faaliyeti tam tersi bir yol izledi ve son birkaç gün içinde önemli ölçüde arttı. Geliştirme faaliyetindeki bir artış, yalnızca bir ağın güvenilirliğini artıran şey olan blockchain’e geliştiricilerin daha fazla ilgi gösterdiğine işaret etti.

altcoin DOT grafik

Geliştirme faaliyetindeki artış, yeni Polkadot v0.9.28’in getirdiği güncellemelerle birleştiğinde, altcoin’in fiyatının yakında yukarı yönlü kırılabileceğine dair işaretler veriyor.

Heyecanla bekleniyor

Şu anda DOT, RSI ve Stokastik de dahil olmak üzere birçok göstergenin aynı noktaya işaret etmesiyle, yönetim kurulu genelinde düşüş öngörüyordu. Dolayısıyla yatırımcılar, piyasa koşullarından en iyi şekilde yararlanmak için DOT’un fiyat hareketini yakından takip etmelidir.

DOT’un 4 saatlik grafiği de düşüş gösteriyor. Altcoin, düşüşün ardından birkaç gün boyunca 7,7 dolar civarında direnç gösterdi.

Üstel Hareketli Ortalama (EMA) seviyeleri boğalar ve ayılar arasındaki bir mücadeleden sonra, 20 günlük EMA ile 55 günlük EMA arasındaki boşluk genişlediğinden, ilkinin ikincisini yenemediğini ortaya koydu.

MACD göstergesi de düşüş gösterdiğinde grafiklerde kırılma olasılığını en aza indirdi.

Sonuç olarak, yukarıda bahsedilen güncelleme ve DOT’un geliştirme faaliyetindeki artış oldukça umut verici görünse de, gerçek senaryo farklı görünüyor.

Aslında, göstergelerin çoğu ayıların yanında yer alıyor. Bu nedenle, kısa vadede bir artış beklemek pek olası değildir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin