Bank of America'dan Solana açıklaması
Bank of America'dan Solana açıklaması

ABD’li dev banka: “Bu altcoin’in potansiyeli başka hiçbirinde yok!”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – ABD’nin en büyük bankalarından Bank of America, yakın tarihli bir açıklamasında Solana’dan bahsetti. BofA, Solana için “kripto para alanının Visa’sı olmak için gerekenlere sahip” açıklamasında bulundu.

“Solana, çok önemli bir kripto para”

Bu sözler, bankanın dijital varlık stratejisti Alkesh Shah’dan geldi. Düşüncenin ana nedenlerinden biri, Solana’nın bu hafta büyük bir toparlanma yaşayan birkaç dijital varlıktan biri olması. Geçen hafta, birçok dijital varlık Bitcoin’in kısa bir süre 40.000 doların altına düşmesiyle gerilemişti.

Şimdi, işler biraz düzelmeye başlıyor. Bitcoin, yüzde 3’ün biraz üzerinde arttı. Ancak bu yükseliş, alana hakim olmaya başlayan bazı altcoinlere kıyasla küçük kaldı. Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi ve Bitcoin’in birincil rakibi olan Ethereum, yüzde 5’ten fazla yükselirken, BNB yaklaşık yüzde 10 arttı. Cardano yüzde 16 arttı ve Solana yüzde 10’dan fazla arttı.

Shah, yaptığı açıklamada Solana ile ilgili şunları söyledi:

“Yüksek verim, düşük maliyet ve kullanım kolaylığı sağlama yeteneği, mikro ödemeler, DeFi, NFT’ler, merkezsiz ağlar (Web3) ve oyun gibi tüketici kullanım durumları için optimize edilmiş bir Blockchain oluşturur.”

Şu anda, Solana Blockchain’i 400’den fazla başarılı DeFi projesine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca ağ, endüstrinin en yüksek işlem hızlarından bazılarına sahip.

Shah şöyle dedi:

“Bu yenilikler, nispeten merkezsiz ve güvenli kalırken, ortalama 0,00025 ABD doları işlem ücretiyle, saniyede yaklaşık 65.000 işlemin sektör lideri bir şekilde işlenmesine olanak tanır.”

Yine de Shah, para biriminin gücüne rağmen, yatırımcıların dikkat etmesi gereken birkaç şey olduğu konusunda uyarıyor. Analist şunları söyledi:

Solana, ölçeklenebilirliğe öncelik verir, ancak nispeten daha az merkezsiz ve güvenli bir blok zinciridir. Başlangıcından bu yana çeşitli ağ performansı sorunlarının gösterdiği gibi, bazı ödünlere sahiptir. Ethereum, merkezsiz ve güvenliğe öncelik verir, ancak bazen gönderilen işlemin değerini bile aşan işlem ücretleri aşan ağ tıkanıklığı ile karşı karşıya kalır.

Solana neden bu kadar güçlü?

Solana, ilk olarak 2020 Mart’ında piyasaya sürüldü ve iki yıldır ortalıkta dolaşıyor. Belki de en büyük gücü yüksek düzeyde ölçeklenebilir uygulamaları barındırabilen merkezsiz bir blok zinciri olması. Solana şu anda beşinci en büyük kripto para birimi ve işlemlerde 50 milyar dolardan fazla ödemeye tanık oldu. Buna ek olarak, beş milyondan fazla değiştirilemez token (NFT) basmış durumda.

Ethereum gibi Solana da akıllı sözleşme yeteneklerine sahip olduğu için geliştiriciler arasında popüler. Akıllı sözleşmeler, Blockchain bankaları gibi merkezsiz uygulamalar için gereklidir. Son 12 ayda, yatırımcılardan gelen yeni ilgi nedeniyle para biriminin fiyatı yüzde 4.000 arttı.

livebitcoinnews


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin