featured

Bu altcoin’in performansı umutları yeşertti! Teknik veriler büyük kopuşa işaret ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki altcoin’lerden bir tanesi olan Bitcoin Cash fiyatı, düşen bir kama modelinin üzerinde toparlanıyor. IOMAP zincir üstü modeli, BCH’nin toparlanma yolu boyunca azalan dirence işaret ediyor.

100 günlük EMA’nın üzerinde bir günlük mum çubuğu, fiyatın yükseliş trendini doğrulayacaktır. Aksi takdirde, trend tersine dönecektir.

Bitcoin Cash fiyatı, genel olarak yükselişte olan bir kripto para piyasası tarafından desteklenen bir kopuşun başında. En büyük kripto para birimi Bitcoin (BTC), Cuma günü %4,80’lik bir yükseliş hareketinin ardından 21,200 doları aştı. Kripto piyasası çoğunlukla yeşil renkte. En büyük altcoin olan Ethereum ise 1,664 dolar civarında işlem görüyor. BCH fiyatı da 158 doları geçmeyi dört gözle bekliyor. Ancak önce alıcıların 125 dolarda bulunan direnç noktasını aşması gerekiyor.

Bitcoin Cash fiyatı toparlanıyor

Haziran ayında 95 dolardan işlem gören altcoin, Temmuz ayı sonlarında fiyatını bir miktar toparlamayı başarmıştı. Olumsuz küresel ekonomik koşulların neden olduğu satın alma baskısının olmaması, kripto pazarında yaygın bir geri çekilmeye yol açtı. BCH fiyatı da bu olumsuz hareketten kendine düşen payı aldı.

Günlük grafikte görüldüğü gibi uzun süreli bir düşüş trendi, boğaların sık sık yaptığı tersine çevirme girişimlerini bastırdı. Düşen bir kama deseninin oluşumu, sonunda Bitcoin Cash’in sıkıntılarının sonuna işaret edebilir.

altcoin BCH grafik

Düşen bir kama modeli, bir kripto para biriminin fiyatı düşen destek ve direnç trend çizgileri arasında kaldığında oluşur. Model oldukça yukarı yönlüdür. Genellikle uzun süreli bir düşüş trendinin sonunu veya bir yükseliş trendinin devamını işaret eder.

Ancak, bir yükseliş kırılmasını doğrulamak için bu formasyonun görünümünden daha fazlası olması gerekiyor. Bu nedenle, yatırımcılar bu altcoin’de de görüldüğü gibi, fiyat üst trend çizgisinin üzerine çıkana kadar temkinli davranmalıdır.

BCH kama modelinin üzerindeki merdiveni tırmanırken, 164 dolara doğru %38,51’lik bir sıçrama yapabilir.

Hareketli Ortalama Yakınsama Iraksaklığı (MACD) ve Yönlü Hareket Endeksi (DMI) göstergeleri, son zamanlarda önemli olumlu sinyalleri gösterdikten sonra Bitcoin Cash fiyatındaki yükseliş görünümünü güçlendiriyor.

IntoTheBlock’un IOMAP modelinde vurgulandığı gibi altcoin’in fiyatı, sağlam bir destek noktasının üzerinde yer alıyor. Yaklaşık 441,000 adres, 114 dolar ile 117 dolar arasında yaklaşık 139,400 adet BCH token’ı satın aldı.

Bu aralıktaki yatırımcılar, Bitcoin Cash’in 164 dolara doğru olan potansiyel hareketini istikrarlı bir şekilde desteklediği sürece, kısa vadeli bir trend dönüşü zararlı olmayacaktır. Ayrıca aynı model, zayıflayan dirence işaret ediyor. Bu, yükseliş trendini daha da güçlendirebilecek bir durumdur.

Bununla birlikte, ani geri çekilmelerden kaçınmak için dikkatli olunmalıdır. 100 günlük Üstel Hareketli Ortalama’nın (EMA) üzerinde bir günlük mum çubuğu, boğaların fiyat üzerindeki etkisini pekiştirebilir.

Öte yandan fiyat, günü hareketli ortalamanın üzerinde kapatamazsa, BCH genel baskıya boyun eğecektir.

FxStreet

 


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin