Bu altcoin'in Blockchain yükü rekor kırdı
Bu altcoin'in Blockchain yükü rekor kırdı

Bu altcoin’in “Blockchain yükü” rekor kırdı! Ne anlamalıyız?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Son aylarda bir dizi önemli ağ geliştirmesi yaşayan Cardano, işlem limitlerini zorlamaya başladı. Blockchain yükü son sekiz gündür %90’ın üzerinde. Bu seviyede tutulduğu en uzun süre olarak kayıtlara geçti.

“Blockchain yükü” ne demek?

“Blockchain yükü” terimi, ortalama Cardano bloğu içinde ne kadar bellek alanının doldurulduğunu ifade eder. %100 yük, blokların mutlak sınırlarında olduğu anlamına gelirken %0, aktivitenin geçersiz olduğu anlamına gelir.

Cardano Blockchain Insights’ın verilerine göre, Blockchain yükü 14 Ocak’ta ani bir artış göstererek 16 Ocak’a kadar %55,2’den %91,8’e yükseldi. Bu artan yük, 19 Ocak’tan bu yana %90’ın üzerinde kalarak şimdiye kadar kendini korudu. Buna 21 Ocak’ta %94,1 ile tüm zamanların en yüksek Blockchain yükü de dahil.

Artan ağ talebini karşılamak için Cardano, iki ay önce blok boyutunda %12,5 artış olduğunu duyurdu.

Bu, Cardano’nun ölçeklenmekte zorlandığına işaret edebilirken, en azından Blockchain benimsenmesinin hızla arttığını gösteriyor. Trafik, ağın nihayet akıllı sözleşmeleri kullanıma sunduğu Eylül ayından bu yana önemli ölçüde arttı.

Garip bir şekilde, Cardano fiyatı Alonzo yükseltmesinden bu yana düştü. Eylül ayında 3 doların üzerinde zirve yapan ADA, şimdi en yüksek seviyesinden %60’ın üzerinde ciddi bir düşüşle 1,05 dolardan işlem görüyor.

Son piyasa düşüşünde ADA, 33 milyar doların üzerinde bir piyasa değerini korumayı başardı.

Cardano blok boyutunda bir artışı tercih ederken, Bitcoin ve Ethereum, benimseme arttıkça ölçeklenebilirliği korumak için başka yöntemler kullanıyor.

Bitcoin, işlemleri Blockchain dışında dışı işlemek ve daha sonra ana zincirdeki gruplara yerleştirmek için katmanlar (yıldırım ağı) kullanıyor. Ethereum ise parçalama gibi karmaşık doğrulama tekniklerinin yanı sıra toplamalar gibi benzer katmanlı çözümleri araştırıyor.

Bitcoin kullanıcıları, SegWit 2X’i benimsemeyi reddederek 2017’de blok boyutundaki artışları etkili bir şekilde reddetti. Bu çözümün merkezsizliğe zarar verdiğine inanılıyor.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin