Uyarı! Bu altcoin’i almak isteyenler acele etmeyin…

Bu altcoine sahip olanlar dikkat! Hem dump hem pump hareketleri kasıtlı olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasası büyüdükçe ve dijital varlıklar daha popüler hale geldikçe, yaygın dump ve pump hareketleri de yaygınlaşıyor. Bu tür şemalarda, ünlü insanlar bir kripto para birimini övmek için nüfuzlarını kullanıyor. Böylece fiyatını etkilerken, aynı zamanda kripto para arzlarının ‘pump’ fiyattan büyük bir satışını hedefliyor. İşte bir altcoinde de bu gerçekleşti.

Birçok Türk yatırımcısının yakından tanıdığı SafeMoon için skandal bir detay ortaya çıktı. Eski SafeMoon pazarlama şefi, tam tamına 12 milyon dolarla ‘pump’ ve ‘dump’ planıyla yakayı ele verdi.

Popüler bir çevrimiçi kişilik Ben Phillips, böyle bir dump ve pump şemasında komplocu olarak ortaya çıktı. Söz konusu kripto para birimi, YouTuber Stephen Findseisen, namı diğer Coffeezilla 13 Nisan’da yayınlanan videosunda açıkladığı gibi Binance Akıllı Zinciri (BSC) üzerinde bir altcoin projesi olan SafeMoon olduğu ortaya çıktı. Hikaye bir muhbir tarafından Findeisen’e getirildi.

Spesifik olarak, SafeMoon’un şu anda bir YouTube kanalını yöneten kripto pazarlama ekibinin eski şefi Phillips, onun yükseliş eğiliminde olduğunu ve ‘elmas elleri’ olduğunu açıkça iddia edecek ve 749.000 Twitter takipçisini “daldan satın almaya” teşvik etti. Ancak perde arkasında parayı şişirilmiş bir fiyata satıyor ve kendisine milyonlarca dolar kazandırıyor.

Altcoindeki akıl almaz olay çözülüyor

Tek başına Twitter’ında hiçbir kanıt bulunamamasına rağmen, Phillips takipçilerine kripto cüzdan adresini sızdırdı. Bu, herkesin işlemlerini yakından incelemesine izin verdiği için, kendi adına bir hata olduğunu kanıtladı.

Findeisen ise olayla ilgili bir analiz yaptı:

“Ben’in ne zaman sattığını ve ne kadar sattığını planlarken, Safemoon’un başlangıcında bile, ilk katıldığında, mümkün olduğunca hızlı bir şekilde boşaltmak istediğini görüyoruz. Ben’in en büyük satışları, “yükselişini” yaşıyor gibi görünse de bunun tamamı Nisan ayında gerçekleşecek gibi.”

Findeisen, amacını kanıtlamak için Phillips’in zaman içindeki satış davranışını gösteren bir tablo da oluşturdu. Findeisen,

29 Mart’ta, Nisan’da 8,8 milyon dolara bir satış çılgınlığına başlamak üzere. Gizlice satarken, kripto paranın yükseldiğini düşünen bu kamusal duruş, bir davranış kalıbı haline gelecek.

“Ben, Safemoon’u PancakeSwap üzerinden toplam 4 milyon dolara satın alırken, 16 milyon dolar sattı. Hesaplarımıza göre net, Ben’in Safemoon’da yaklaşık 12 milyon dolar kâr etmesiydi.”

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin