featured

Risk seven yatırımcılar bu altcoin’de iyi bir satın alma fırsatı bulabilir! İşte sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, daha yüksek zaman dilimlerinde düşüşe işaret ediyor. Ancak bir sıçrama olasılığı da mevcut. 1 dolar işareti önümüzdeki günlerde boğalar ve ayılar için çok kritik bir seviye olabilir.

MATIC, Toplam Değer Kilitli (TVL) Avalanche’ınkinden daha fazla olduğu için DeFi alanında bir büyüme gördü. Ayrıca yeni piyasaya sürülen zk-EVM ile ilgili olarak Vitalik Buterin’den de övgü aldı.

Ancak bu olumlu haberler, grafiklerdeki kötü fiyat hareketini durdurmak için yeterli olmadı. 8 ve 9 Kasım’da, MATIC yaklaşık %40 oranında düşüş yaşadı. 10 Kasım’da ise yalnızca %45 oranında sıçradı. Daha yüksek zaman diliminde yatırımcılar için, altcoin’i satın alma fırsatı yakında ortaya çıkabilir. Ancak yine de dikkatli olmak çok önemlidir.

Grafiklere dikkat

Geçen hafta altcoin, Temmuz ayından bu yana işlem gördüğü aralığın ötesinde önemli bir hacim kırılması gördü. Bu süreçte, 1 dolarlık psikolojik işaret inandırıcı bir şekilde kırıldı. 1,3 dolar seviyesinin yakınında, önemli bir direnç noktası görüldü. Bitcoin’in 7 Kasım’da daha düşük bir zaman dilimi düşüş eğilimine geçmesiyle MATIC, geri çekilmeye başladı.

altcoin MATIC

10 Kasım’da 1,14 dolara ulaşmak için olağanüstü bir şekilde toparlanmadan önce altcoin, 0,77 dolara kadar düştü. Daha uzun vadeli yatırımcılar için bu tür bir oynaklık göz korkutucu olabilir. Öte yandan, daha kısa vadeli yatırımcılar, bunu kendi lehlerine çevirebilir.

MATIC’in olumlu yönleri, Göreceli Güç Endeksi’nin (RSI) nötr 50’nin üzerine çıkabilmesi ve Denge Üzerine Hacmin (OBV) Eylül ortasından itibaren bir destek seviyesini korumasıydı. Ancak son günlerdeki fiyat hareketi karşısında bu faktörler pek de önemli olmayabilir.

Daha düşük bir zaman aralığı grafiğine bir bakış, 10 Kasım’daki rallinin 0,96 dolar ile 1,02 dolar bölgesinde adil bir değer boşluğu bıraktığını gösterdi. Dolayısıyla, MATIC’in önümüzdeki günlerde bu alana düşmesi muhtemel. Daha büyük bir risk iştahına sahip yatırımcılar, bu bölgedeki satın alma fırsatlarını değerlendirebilir.

Bu bölgeden bir sıçrama, 1,3 dolar civarındaki yerel zirveleri arayabilir. Bu yükseliş fikrinin geçersiz kılınması, 0,9 doların altında bir kırılma olması durumunda olacaktır.

Borsalarda arz düşüyor

Borsa arzı metriği 21 Ekim’de yükselmeye başladı ve 6 Kasım’a kadar bu hareket devam etti. Bu süre zarfında MATIC, dik bir ralli ve daha da hızlı bir satış gördü. O zamandan beri, bu metrik bir düşüşe tanık oldu. Çıkarım, bu ölçümün sağladığı kanıtlara dayanarak satış baskısının azalmış olabileceğiydi.

Benzer bir şekilde, altcoin’in arkasındaki ağırlıklı duygu, ralli sırasında 1,3 dolara kadar oldukça olumluydu. Ancak bundan sonra azaldı. Yatırımcı güveninin son birkaç günde bir darbe aldığını söylemek kesinlikle doğru olur. MATIC’in aktif mevduatları da geçen hafta yüksekti. Bu da altcoin’in kısa vadeli satış baskısında büyük artışlara neden oldu.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin