AXS CHZ APE, ayı döneminde yıpranmaya devam ediyor

Bu altcoinde ayrılık pahalıya patladı: Haftalık kayıp yüzde 30

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto varlıkların ekibinde yaşanılan anlaşmazlıklar en çok yatırımcıyı etkiliyor. Olumsuz bir gelişme anında kripto para birimini düşürüyor. Geçtiğimiz günlerde bunun örneğini bizzat gördük. Birçok Türk yatırımcısının da tercih ettiği altcoin, ekipten ayrılan kişi yüzünden bir anda dibi boyladı.

Fantom akıllı sözleşmeler blok zincirindeki yerel token olan FTM, kıdemli geliştiriciler Andre Cronje ve Anton Nell’in projeden ayrıldıklarını açıklamasının ardından bu hafta %30 düştü. Token, Fantom tabanlı bir protokol olan Fantasm’da 2,6 milyon dolar çalan bir hack ile daha da zayıfladı.

FTM en son, yaklaşık altı ayın en düşük seviyesi olan 1,22 dolardan işlem görüyordu. Şimdi geldiği nokta tam olarak burası. Hatta hafta içi 1,15$ seviyelerine kadar geriledi. Ayrıca Conimarketcap verilerine göre bu hafta en kötü performans gösteren kripto para birimleri arasında yer aldı.

Cronje’nin ayrılışı Fantom’a büyük bir darbe

Kripto topluluğundaki “DeFi’nin vaftiz babası” olarak popülaritesi göz önüne alındığında, Cronje’nin ayrılması token için büyük bir darbe oldu. Fantom Vakfı , şirketin tüm büyük projelerini geliştirmeye devam edeceğini belirterek ayrılışıyla ilgili havayı temizlemeye çalıştı. Fakat ayrılış, FTM’deki fiyat tepkisi hissiyatın büyük ölçüde olumsuz olduğunu gösterdi.

FTM, Cronje’nin açıklamasını izleyen ilk birkaç saatte %16 düştü. Haftanın ilerleyen saatlerinde, ABD Başkanı Joe Biden tarafından imzalanan kripto kararnamesi pozitif bir etki gösterse de bu kısa sürdü.

DeFi toplayıcı DeFi Llama’dan gelen veriler, Fantom’un kilitli toplam değerinin ayın başından bu yana neredeyse yarıya düştüğünü ve şu anda 6,7 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Fantasm hack, daha geniş kripto piyasası zayıflığı artırdı

Fantom blok zincirine dayalı kesirli-algoritmik bir protokol olan Fantasm, bir istismarın projenin rezervlerinden 2,6 milyon dolar değerinde Ethereum’un akmasına neden olduğunu söyledi. Projenin kapsamı sınırlı olsa da, FTM blok zincirine maruz kalması yatırımcıları daha da sarstı ve FTM hack ortaya çıktıktan sonra %17 düştü.

Kripto pazarındaki genel zayıflık da FTM’yi desteklemek için çok az şey yaptı. Rusya-Ukrayna çatışması korkuları, artan ABD enflasyonu ve önümüzdeki hafta Federal Rezerv faiz artırımı beklentisi, Biden’ın yürütme emrinden gelen hafif bir desteğe rağmen piyasaları baskı altında tuttu.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin