Bu altcoin yoğun baskı altında. Yatırımcılar dikkatli olmalı!
Bu altcoin yoğun baskı altında. Yatırımcılar dikkatli olmalı!

Bu altcoin yoğun baskı altında! Dikkat etmeyen büyük yanar…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Monero fiyatı son birkaç gündür yoğun baskı altında. Altcoin son iki gün içinde düşüş yaşadı ve 205 dolardan işlem görüyor. Bu fiyat, 2021’deki en yüksek seviyenin yaklaşık %60 altındayken, toplam piyasa değeri yaklaşık 3,6 milyar dolara düşerek XMR2i dünyanın 46. en büyük kripto para birimi haline getirdi.

Monero nedir?

Monero, 2014 yılında Nicolas van Saberhagen tarafından başlatılan bir Blockchain projesidir. Ana fikri, Satoshi Nakamoto’nun özellikle mahremiyet konusundaki vizyonunu geliştirmekti.

Bitcoin’in karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, işlemlerinin halka açık olması. Bu, işlemlerin kaynağını ve hedefini izlemenin mümkün olduğu anlamına geliyor. Örneğin, 2021’de Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Colonial Pipeline fidyesinin saklandığı cüzdanı izlemeyi başardı.

Bu nedenle Monero geliştiricileri, önemli ölçüde özel olan bir Blockchain platformu oluşturarak bu zorluğu çözdü. İşlemlerin izlenememesini sağlamak için gelişmiş şifreleme teknolojisi kullanıldı.

Darknet endüstrisi için biçilmiş altcoin

Sonuç olarak Monero, Darknet endüstrisinde büyük bir fayda değeri buldu. Darknet pazar yerlerinin çoğuna daha yakından bakıldığında, çoğu kullanıcı için Monero’nun tercih edilen seçenek olduğu görülüyor.

Gizlilik altcoinlere yaramıyor

Monero güçlü bir fayda değerine sahip olsa da fiyatı son zamanlarda pek iyi durumda değil. 2021’deki en yüksek seviyesinden %60’ın üzerinde düştü. En önemlisi, kripto para birimleri arasındaki sıralamada da geriledi. İyi zamanında, dünyanın en büyük 15 kripto parası arasındaydı.

Gizlilik odaklı diğer kripto para birimleri de son zamanlarda mücadele içinde. Örneğin, Dash şu anda 90. en büyük kripto para iken, ZCash 82. en büyük kripto paradır.

Bu gizlilik kripto paralarının neden düşük performans gösterdiği belli değil, ancak bazı analistler yatırımcılar için yeterince “çekici” olmadıklarını belirtiyor.

Monero fiyat analizi

Bu altcoin yoğun baskı altında. Yatırımcılar dikkatli olmalı!

Günlük grafik, XMR fiyatının son zamanlarda güçlü bir düşüş eğiliminde olduğunu gösteriyor. Grafiğe daha yakından bakıldığında, 180 dolar civarında güçlü bir destek bulduğu görülüyor. Geçen yıl Temmuz ayından bu yana birkaç kez bu seviyenin altına inmek için mücadele etti.

Monero fiyatı da 25 günlük ve 50 günlük hareketli ortalamaların altında. Bu nedenle, bu noktada, XMR’nin görünümü, düşüş eğilimi ile nötr. Fiyat 180 dolardan desteğin altına inmeyi başarırsa daha fazla düşüş onaylanabilir.

invezz


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin