Bu altcoin yeni bir zirveye ulaştı! ADA'yı gerisinde bıraktı
Bu altcoin yeni bir zirveye ulaştı! ADA'yı gerisinde bıraktı

Bu altcoin yeni bir zirveye ulaştı! ADA’yı gerisinde bıraktı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra (LUNA), Çarşamba günü önemli bir altcoin olan Cardano’yu (ADA) geçerek piyasa değeri ile altıncı en büyük kripto tokeni olmayı başardı. LUNA, DeFi’nin benimsenmesi arttıkça rekor bir seviyeye ulaştı. LUNA fiyatı %5 kadar yükseldi ve kısa bir süreliğine 119,10 dolar seviyesinde rekor kırdı. Altcoin Şubat ayında 2022 yılının en düşük seviyesine ulaştıktan sonra düşüşe geçti. Rallinin büyük bir kısmı, UST’nin artan popülaritesine ve bir DeFi platformu olarak Terra’nın popülerliğine bağlanabilir. Kazançlar ayrıca LUNA’nın kripto pazarında daha geniş bir geri çekilmeden kaçındığını da ortaya koyuyor.

LUNA rallisinde DeFi büyümesi önemli bir faktör

Terra‘nın DeFi alanındaki popülaritesi, topluluğun likiditeyi koruma çabaları tarafından destek görüyor. Terra şu anda toplam kilitli değere göre en büyük ikinci DeFi blockchain ve bu da 21 milyar dolara denk geliyor. LUNA’nın kullanım durumu da her geçen gün artıyor.

Zincirdeki en büyük protokol olan Terra’nın Anchor Protocol (ANC), DeFi’de yaklaşık %20 ile en büyük verimi sunarak popülaritesini artırmaya devam ediyor.

Ek olarak, Terra topluluğu, LUNA’nın toplam arzını azaltan ve fiyatını artıran bir hareket olan UST’yi basmak için düzenli olarak LUNA yakım işlemi gerçekleştiriyor. Terra Analytics verilerine göre, son beş gün içinde yaklaşık üç milyon token yakımı gerçekleşti. Bu, LUNA’nın toplam arzını 351 milyon tokenlik rekor düşük seviyeye getiriyor.

Terra stabil coin hakimiyeti

Terra kurucusu Do Kwon, UST’yi en popüler stabil coin yapma hedefini defalarca dile getirdi. Bu amaçla, Terra topluluğu, LUNA’nın popülaritesini artıran bir hareket olan UST için yedek olarak kullanmak üzere sürekli olarak Bitcoin (BTC) alımı yapıyor.

Kwon kısa bir süre önce gerçekleştirdiği röportajında şu ifadeleri kullandı:

“Amaç, Terra blockchaindeki en büyük sabit para olmak değil, bu yüzden Solana, Avalanche, Ethereum ve Polygon ekosistemlerini söylemek için genişliyoruz. Geliştiricilerin ve kullanıcıların olduğu her yerde olmayı planlıyoruz.”

UST, dolar sabitini korumak için bir rezerv ve algoritmik olarak desteklenen en büyük stabil coin olarak yer alıyor. Kwon, rezerv olarak kullanmak için 10 milyar dolar değerinde BTC biriktirmeyi planlıyor. Bu hareket, Terra’nın tüm DeFi protokollerinde yeterli likidite sağladığı için LUNA için olumlu olacaktır. Şimdiye kadar, Terra topluluğu en az 3 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin