featured

Bu altcoin, sıçramaya hazır görünüyor! Boğalar güçlerini koruyabilecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Cosmos (ATOM) fiyatı, yükseliş sapması oluşturduktan sonra yukarı yönlü bir hareket başlattı. 10,6 doların üzerine bir artış gerçekleşmesi durumunda, trendin hâlâ yükselişte olduğu kanıtlanacaktır.

ATOM fiyatı, 9 Eylül’de 17,2 dolara ulaştığı andan itibaren kısa vadeli alçalan direnç çizgisinin altına düştü. Daha yakın zamanda, bu çizgi 5 Kasım’da reddedilerek aşağı yönlü hareketi hızlandırdı. Benzer bir düşüş, kripto piyasası genelinde görüldü.

Gözde altcoin’in fiyatı, sıçrama yapmadan önce 24 Kasım’da 8,80 dolara kadar düştü. Şu anda, 0,618 Fib geri çekilme seviyesini 10 dolardan geri almaya çalışıyor. Önceki döküm bir sapma olarak değerlendirileceğinden, geri kazanılması ATOM fiyat tahminini yukarı taşıyacaktır.

Bu durumda, bir sonraki direnç alanları sırasıyla 0,5 Fib düzeltme direnç çizgisi tarafından oluşturulan 12,30 dolar ve 14,30 dolar seviyelerinde olacaktır.

altcoin ATOM grafik

Boğa sapması bir rallinin yolunu açabilir mi?

12 saatlik teknik analizdeki göstergelere daha yakından bakıldığında, yukarı yönlü hareketin devamının desteklendiği görülebilir. Bunun ana nedeni, günlük RSI’daki yükseliş sapmasıdır. Bu tür sapmalar genellikle yukarı yönlü bir hareketten önce gelir.

50’nin üzerinde bir RSI artışı, yukarı yönlü hareketin başladığını düşündürecektir.

Ayrıca, altcoin’in fiyatı son 24 saat içinde alçalan bir direnç çizgisinden çıkarak yukarı yönlü hareket hipotezini daha da destekledi.

Dalga sayısı analizi

Son olarak, dalga sayısı da yükseliş eğilimi gösteriyor. 7 Eylül’den bu yana yaşanan düşüş, A:C dalgalarının 1:1 oranına sahip olduğu gösteriyor. Bu bir A-B-C düzeltme modeline benziyor. Altcoin fiyatının dalganın üzerinde bir artış yaşaması 10,6 dolarlık bir dip noktasını doğrulayacaktır. Bu durumda, uzun vadeli direnç çizgisinden nihai bir kırılma olası olacaktır.

Öte yandan, 8,7 dolara bir düşüş ile fiyat C dalgasının altına gerileyecektir. Bu da altcoin için yükseliş tezini geçersiz kılacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin