featured

Yüksek potansiyel taşıyor! Bu altcoin hakkkında bilmeniz gereken her şey

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Mina Protocol 100.000 aktif hesapla rekor seviyeye ulaştıktan sonra, altcoin önde gelen kripto borsası Coinbase’de listelendi. MINA geliştiricileri, Ethereum geliştiricilerinin Mina blockchain’e erişmesine izin vermek için bir Ethereum köprüsü üzerinde çalışıyor. Son üç hafta içinde, MINA’nın fiyatı, yeni bir aylık en yüksek seviye olan 3,5 doları belirlediği için %100’den fazla arttı.

Mükemmel blockchain yaratma yolculuğunda geliştiriciler yaratıcı fikirler buldular. Mina Protocol, dApp’leri daha verimli çalıştırmak ve hesaplama gereksinimlerini azaltmak için minimal bir blockchain oluşturarak benzersiz bir yaklaşım benimsiyor.

Projenin geliştiricileri, Mina Blockchain’in 22 KB boyutunda olacağını, diğer çağdaş blockchainlerin ise ortalama 300 GB’ın üzerinde bir boyuta sahip olacağını söylüyor. Mina, kullanımdaki büyümeye rağmen boyutu sabit kalacak şekilde tasarlandığından, kendisini dünyanın en hafif blok zinciri olarak tanımlıyor.

Peki, minimalist blok zincirini kalabalığın arasında öne çıkaran nedir?

Son gelişmeler

Mainnet’in lansmanının birinci yıl dönümünü kutlayan Mina, Mart ayında bazı önemli gelişmeler kaydetti. İlk olarak, altcoin stratejik ve özel satışlar yoluyla 92 milyon dolarlık finansman sağladı. Finansman turu, FTX Ventures ve Three Arrows Capital tarafından yönetildi.

Şirket, finansman turundan elde edilen gelirin geliştiricileri çekmek ve Mina’nın Web3 içinde lider sıfır bilgi platformu olarak benimsenmesini sağlamak için kullanılacağını söyledi.

Ayın ilerleyen saatlerinde Mina, 200’den fazla stake havuzuyla 120.000 blokluk yeni bir rekora ulaştığını duyurdu. Daha sonra şirket, uygun MINA tokenlerinin %90’ından fazlasının stake edildiğini veya devredildiğini açıkladı. 31 Mart’ta Mina, 100.000 aktif hesabı kutladı ve önceki dört ayda bunların 25.000’ini kazandı.

Coinbase, 6 Nisan Çarşamba günü altcoin’i listelediğinden, Nisan başında Mina bir başka büyük kazanç daha kaydetti. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük borsada listelenmesinin bir sonucu olarak, MINA tokenleri iki gün içinde %10 kazandı.

Gelecekteki olaylar

Mina Vakfı, Mina projesinin yeni zirvelere ulaşmasını sağlayacak bazı önemli olayları özetledi. Geliştiriciler şu anda Bridge to Ethereum projesi üzerinde çalışıyor.

İkinci çeyrekte piyasaya sürülmesi planlanan köprü, Ethereum geliştiricilerinin Mina durumuna Ethereum Sanal Makinesi aracılığıyla erişmesine izin verecek.

Bir ağdaki zkApps’in kararlılığını test etmek için bir dizi aşamayı içeren zkApps Testi şu anda devam etmektedir. Mina geliştiricileri, Testnet “Berkeley”in 2. çeyrekte piyasaya sürülmesini planladı.

Fiyat güncellemeleri

Mart ayında birinci yıl dönümünü kutlamak ve bir dizi gelişme Mina’nın son üç haftada iki katından fazla artmasına yardımcı oldu. 15 Mart’ta MINA’nın değeri 1,59 dolardı. Bununla birlikte altcoin, 8 Nisan’da gün içi en yüksek 3,5 doları gördü.

MINA 3,5 dolara ulaştıktan sonra düzeltme gördü ve altcoin şu anda 3,2231 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap tarafından 1.45 milyar dolarlık piyasa değeri ile 71. en büyük kripto para birimi olarak sıralanıyor.

Topluluk

Mina Vakfı’na göre, topluluk Mina projesinin kalbidir. Sonuç olarak, topluluk üyeleri projenin geliştirilmesine etkin bir şekilde katılırlar.

Büyük topluluk katılımı, Mina topluluğunun boyutunun Mart ayında 100.000’den 270.000’e çıktığını gördü. Mina topluluğu, altcoin’in geleceği için desteklerini ve yükselişlerini dile getirmekte her zaman hızlıdır.

dailycoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık! Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin