featured

Yatırımcılar bu altcoin’e dikkat! Ayı piyasasının sona ermesinin ardından büyük sürprizler yapabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi Polygon (MATIC), geçen hafta kısa vadeli destek noktasında durmuştu. Ancak sağlıklı bir sıçramayı desteklemek için yeterli satın alma baskısını toplayamadı. Bunun yerine, boğalar ayılara karşı savaşı kaybetti. Bu da son 10 günde %24 oranında bir düşüş yaşanmasına yol açtı.

MATIC, haziran ortasından bu yana düşüş performansından önce bir megafon modeli içinde işlem görüyordu. Altcoin, ay ortasına doğru yeterince yükseliş ivmesi kazanamadı. Yatırımcılar da bunu satış için bir ipucu olarak aldı.

MATIC, 13 Eylül’den beri toplamda %24 oranında değer kaybetti.

altcoin MATIC grafik

Haftalık en düşük seviye olan 0,69 dolardan toparlandıktan sonra %7,16’lık bir artış ile MATIC, zaten bir yükseliş rahatlamasına yönelmiş olabilir. MATIC’in Para Akışı Endeksi (MFI), geçen haftadan bu yana çıkışları kaydettikten sonra azaldı. Düşük satış baskısı, boğaların bir miktar güç kazandığını gösteren RSI değerini de destekledi.

Altcoin’in grafiği boğaları destekliyor gibi görünse de, fiyat hareketinin yükselişte olduğu garanti edilemez. Zincir içi metrikler zorlayıcı bir görünüm sağladı. Örneğin, 21 Eylül’de MATIC’in sosyal hacminde keskin bir artış gözlemlendi. Bu altcoin için son yedi gündeki en yüksek haftalık sosyal hacme işaret etti.

Ayrıca o zamandan beri fiyat, yükselişin bir satın alma sinyali olabileceğini gösteren bir performansı benimsedi. Tersi doğru olsaydı, MATIC’in dezavantajı daha da güçlenirdi.

Yukarıda bahsedilen metriklere ek olarak, altcoin’in hızı da keskin bir artış kaydetti. Bu, 21 Eylül’de kayda değer bir faaliyet olduğunu doğruladı. Ağ büyüme metriği, sadece bir gün önce yukarı yönlü bir yörünge lehine döndü. Genel haftalık performansı, ağ büyümesinin toparlandığını da gösterdi.

Pozitif ağ büyümesi ve güçlü bir hız artışı, yükseliş olasılığını daha da destekledi. Bu nedenle MATIC, hafta sonu yaklaşırken daha fazla yükseliş kaydedebilir. Veya yatırımcı duyarlılığının boğalar lehine geçiş yapması durumunda da durum böyle olabilir.

Polygon ağının geliştirici etkinliği metriği, son yedi gün içinde güçlü bir artış kaydetti. MATIC yatırımcıları, özellikle düşüş haftasından sonra bunu sağlıklı bir işaret olarak görebilirler.

Bu, MATIC’in bir sonraki yükseliş dalgasının başlangıcı mı?

Önemli bir yükseliş hareketi için en iyi zaman, genellikle bir miktar geri çekilmeden sonradır. MATIC bu kriterlere uyuyor. Yukarıda bahsedilen zincir üstü metrikler, kısa vadeli yükseliş görünümünü daha da aşağı çekti. Yatırımcılar bakış açılarını değiştirebilse de, altcoin’in performansında diğer piyasa faktörlerinin de rol oynadığını belirtmekte fayda var.

Son düşüş performansından sonra kripto piyasasının geri kalanı toparlanırsa, MATIC sağlıklı bir yükseliş sağlayabilir. Böyle bir sonuç yatırımcı güvenini artıracaktır. FUD yaygınlığının tüm yükseliş beklentilerini azaltabileceği durumlarda tersi de muhtemeldir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin