featured

Bu altcoin, uzun vadede büyük bir düşüş eğilimi gösteriyor! Yatırımcılar endişelenmeli mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan MATIC, yükseliş trendinin durma noktasına gelebileceğini gösteren üçgen bir konsolidasyon gösteriyor. Daha büyük zaman dilimlerinde de güçlü bir düşüş eğilimi gösteriliyor ve bu endişe uyandırıyor.

Bu yüzden, MATIC satın almadan önce iyi bir strateji belirlemeniz gerekebilir.

Bir sonraki hamle ne olacak?

Altcoin’in fiyatı şu anda 0,86 dolar civarında işlem görüyor. Akıllı sözleşme token’ı, %195 oranında bir toparlanma gerçekleştirmesinin ardından bu yaz boyunca yatay bir tıkanıklık bölgesindeydi. Fiyat hareketi, MATIC fiyat hareketinin bir üçgen oluşturduğunu gösteriyor. Üçgen tezi doğruysa, 1,03 doların üzerinde bir kapanış gerçekleşmesi ile yükseliş başlayabilir. Böylece altcoin’in fiyatı, yıl sona ermeden önce 1,30 dolar seviyesine ulaşmayı hedefleyecektir. Bu da mevcut fiyattan %50’lik bir yükseliş yaşanması anlamına geliyor.

MATIC altcoin grafik

 

Yine de Elliott Wave teorisine göre, üçgenlerin trendin yön değiştirmeden önceki son model olduğu kabul edilir. MATIC fiyatı, orta vadeli dönemde endişelenmek için birkaç neden gösteriyor. Göreceli Güç Endeksi, her bir potansiyel ralli arasındaki önemli düşüş eğilimini gösteriyor. Hacim Profili Göstergesi de RSI ile birlikte ayrılıyor.

Makro endişeler

MATIC fiyatı, ilk süper döngü dalgasını daha büyük bir dereceye kadar tamamlamış olabilir. Bu doğruysa üçgen konsolidasyonundan sonraki yükseliş, çok daha dik bir düzeltme gerçekleşmeden önceki son yükseliş olabilir.

Kasım 2020’nin en düşük seviyesi olan 0,01 dolardan 2021’in en yüksek seviyesi 2,70 dolara doğru olan ve en büyük boğa koşusunu çevreleyen bir Fibonacci düzeltme aracı, 0,19 dolar ve 0,09 dolar seviyelerinde güçlü sinyallere sahip. Böyle bir düşüş, mevcut piyasa değerinden %85’lik bir kayıp anlamına gelmektedir.

Ne yazık ki boğalar, RSI ve Hacim Profili Göstergesi’nde olumlu işaretler oluşturamazsa MATIC fiyatı yıkıcı bir düşüş senaryosu ile yüzleşmek zorunda kalacak. Göreceli Güç endeksinde yeni bir zirve ile gözde altcoin için yeni ATH’ye ulaşılabilir. Böylece düşüş tezi de geçersiz kılınmış olacaktır. Bu nedenle piyasa koşulları bu şekilde devam ederse yatırımcılar, 2022 yılının 4. ceyreğinde kârlarını realize etmeyi düşünebilirler.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin