featured

Bu altcoin’in boğaları, ayılarla olan savaşı kazanabilecek mi? İşte, kritik seviyeler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan Polkadot (DOT), uzun vadeli bir direnç noktasından kırılma gerçekleştirdi. Şu anda ise bir yükseliş modeli içinde işlem görüyor.

DOT fiyatı, Kasım 2021’de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 55,1 dolara ulaştığından beri bir direnç noktasının altına düşerek değer kaybetmeye başladı. Bu olumsuz hareket sonucunda Kasım 2022’de minimum 5 dolara kadar düştü. Bu düşük seviye, 6 dolarda bulunan uzun vadeli destek noktasından aşağı yönlü bir kırılma gerçekleşmesinin ardından geldi.

Haftalık RSI değerinin, Temmuz 2022’de tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediğini ve şimdi yükseliş sapması oluşturduğunu belirtmekte fayda var. Sapma yukarı doğru bir hareketi katalize eder ve 6 dolar seviyesi kırılabilirse altcoin fiyatında büyük bir ralli görebiliriz.

Öte yandan, olumsuz hareketler devam ederse DOT için bir sonraki destek noktası 3,90 dolar seviyesinde olacaktır.

Bu nedenle, DOT fiyatının 6 dolar alanını geri alıp almaması gelecekteki hareketinin yönünü belirleyecektir.

altcoin DOT grafik

Boğalar güçlenmiş görünüyor

Günlük fiyat grafiği, altcoin’in 15 Mayıs’tan bu yana alçalan bir takoz modeli içinde işlem gördüğünü gösteriyor. Alçalan takoz, bir yükseliş formasyonu olarak kabul edilir. Bu modelin ardından çoğu zaman kırılmalar gerçekleşir.

DOT fiyatı, 22 Kasım’da takozun destek hattında sıçradı. Ardından günlük RSI, yükseliş eğilimi yaratarak mevcut artışını katalize etti.

Ancak altı saatlik grafik ise gözde altcoin’in hâlâ alçalan bir direnç çizgisini takip ettiğini ve 5,40 dolarda bulunan direnç noktası tarafından reddedildiğini gösteriyor.

Bu nedenle sıradaki hareketlerin bir reddediliş ve düşüş olacağı söylenebilir. Böylece, potansiyel olarak takozun destek hattı bir kez daha doğrulanacaktır.

Öte yandan, 5,40 dolar seviyesinin geri kazanılması düşüş tezini geçersiz kılacaktır.

BeinCrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin