featured

Bu altcoin, bir geri çekilmeye hazırlanırken yatırımcıların endişelenmesine gerek yok! İşte sebebi…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto para piyasasındaki gözde altcoin’lerden bir tanesi olan LTC, günlük zaman diliminde düşüş eğilimi gösteriyor. Bu da yaklaşan bir satışa işaret ediyor.

Zincir üstü ölçümler, LTC sahiplerinin %22’sinin kârda olduğunu gösteriyor. Ancak, 55,23 dolar seviyesinin kırılması, yükseliş görünümünü geçersiz kılarak daha düşük bir dip yaratacaktır.

Gözde altcoin’in fiyatı, 9 Kasım’da FTX’in neden olduğu çöküş ile dibe vurmasının ardından inanılmaz bir ralliye başladı. Patlayıcı hareketler nedeniyle birçok yatırımcı kâra geçti. Ancak, bu hareketin daha da uzatılması için küçük bir geri çekilme gerekebilir.

Fiyatın soğumaya ihtiyacı var

LTC fiyatı, 9 Kasım’dan itibaren sadece iki hafta içinde %75 oranında değer kazandı. Bu büyük ralli, yükseliş ivmesinden yoksun görünüyor ve yükseliş trendini duraklatıyor. Altcoin, 73,10 dolarda bulunan destek noktasından sıçrarken, yatırımcıların iki ihtimali de dikkate alması gerekiyor: Küçük bir geri çekilme veya trendin devam etmesi.

İkincisi katı koşullar altında mümkün olsa da, birincisinin iki nedenden dolayı ortaya çıkma olasılığı daha yüksektir.

Düşüş eğilimi, 6 Kasım ile 23 Kasım arasındaki daha yüksek tepeler ve Göreceli Güç Endeksinin (RSI) daha düşük dipleri arasında gelişti. Bu tutarsızlık, momentumun azaldığını ima ediyor. Ancak aynı zamanda fiyat yükselmeye devam ediyor. Bununla birlikte, altcoin fiyatındaki bu artışın sonsuza kadar sürmesi pek olası değil. Bu nedenle piyasa katılımcılarının trendin tersine dönmesi durumuna hazırlanmaları gerekiyor.

73,10 dolarda bulunan destek noktasının kaybedilmesi durumunda altcoin, 65,63 dolardaki %75’lik artışın orta noktasını yeniden ziyaret edebilir. Hatta 61,30 dolar ve 58,24 dolar seviyelerine de bir dokunuş gerçekleşebilir.

Yatırımcılar, LTC için %15 ila %24 arasında bir düşüş beklemelidir. Ancak bu geri çekilme, altcoin’in yükseliş trendinin sona erdiğini göstermez. Aksine 65,63 doların üzerinde hızlı bir toparlanma, boğaların hâlâ kontrolü elinde tuttuğunu gösterecek.

Böyle bir durumda, yatırımcılar LTC fiyatının 65,63 dolardan yükselmesini ve 96,30 doları tekrar test ederek toplam kazancı %47’ye çıkarmasını bekleyebilirler.

altcoin LTC grafik

Bir düşüş trendi olasılığına daha fazla güven veren, 30 günlük MVRV göstergesidir. Bu zincir üstü metrik, geçen ay LTC satın alan yatırımcıların ortalama kâr/zararını belirlemek için kullanılır.

Şu anda bu endeks %22 civarında seyrediyor. Bu da geçen ay LTC satın alan tüm yatırımcıların ortalama kârının %22 olduğunu gösteriyor. Bu sahipler kârlarını realize etmeye karar verirse, satış baskısını artırıp bir düzeltme hareketini tetikleyebilirler.

Kısa vadede işler düşüşe işaret etse de, altcoin’in uzun vadeli tablosu iyi görünüyor. LTC potansiyel olarak 100 doları yeniden ziyaret etmeye çalışıyor. Ancak, geri çekilme sonrasında fiyatlar 65,63 doların üzerine çıkamazsa ve 55,23 dolar seviyesinin altında günlük bir mum üretirse, daha düşük bir dip yaratılacak ve yükseliş görünümünü geçersiz kılınacaktır.

FxStreet


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin