Bu 5 grafik, Bitcoin fiyatının neden 35 bin doları kıramadığını gösteriyor
Bu 5 grafik, Bitcoin fiyatının neden 35 bin doları kıramadığını gösteriyor

Bu 5 grafik, Bitcoin fiyatının neden 35 bin doları kıramadığını gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Alım satım ve çılgın ticaret devam ederken, borsalar, çıkıştan daha fazla BTC girişi görüyor. Bitcoin (BTC), yüksek seviyelerde satış gördü. Ve yeni madenci çıkışlarının fiyat hareketini bastırmasının ardından 26 Ocak’ta 30.000 dolara düştü.

BTC fiyat yükselişi kötüleşti

Hafta başında 35.000 $ ‘a yaklaşan BTC, aniden U dönüşü gösterdi.

Yazım sırasında, BTC/USD 31.000 $ ‘a yaklaşarak 24 saatlik kayıpları % 5’i aştı.

Piyasa katılımcıları arasında kısa vadeli bir kar elde etme misyonunu düşündüren bir dizi faktör, boğaların fiyatları yükseltmesini engellemek için Pazartesi günü sahneye girdi.

Madenciler muhtemelen satıyor

Veriler, madenci çıkışlarının – madencilik havuzlarından ayrılan fonların – bu hafta artmaya devam ettiğini gösteriyor.  Geçen haftaki fiyat düşüşü, en büyük havuz F2Pool’un birkaç gün boyunca büyük çıkışlar görmesiyle geldi. Ancak bu sefer daha küçük madenciler başı çekiyordu.

Çıkışlar, madencilerin BTC sattığını spesifik olarak göstermeyebilir. Ancak kazılmış kripto paraların muhtemelen bir ticaretin parçası olacakları yerlere taşındığını gösterir.

Zincir içi analitik kaynağı CryptoQuant’a göre, bu hafta toplam çıkışlar geçen aya göre azaldı. Ancak yine de son aylara kıyasla arttı.

Borsa Bitcoin için pozitif akıyor

Borsalara bakıldığında, tüccarlar pazar gücü konusunda endişeli görünüyor. Bitcoin’in yılın başında dikey fiyat büyümesi sırasındaki davranıştan farklı olarak, son günlerde borsalara net akışlar pozitifti.

Zincir üzerinde izleme kaynağı Glassnode tarafından derlenen veri izleme büyük borsaları, Pazartesi günkü geri çekilenden yaklaşık 108 milyon dolar daha fazla para yatırıldığını gösterdi.

Tersine, ticaret platformlarındaki en büyük altcoin Ether (ETH) arzı 47 milyon dolar düşerken, Tether (USDT) 65 milyon dolar arttı.

kripto paraların borsalardan çıkarılması, sahiplerinin bunları takas etme veya satma niyeti olmadığı, bunun yerine onları sıcak veya soğuk saklama cüzdanlarına geri koyduğu anlamına gelir.

Kripto paralar oldukça aktif

Her zamankinden daha fazla aktif Bitcoin adresi var, son günlerde BTC holdingleri hareket etmeye devam ediyor.

Bitcoin ağındaki her işlemin miktarını ve ilgili kripto paraların ne kadar zaman önce hareket ettiğini ölçen Bitcoin Days Destroyed, bu hafta üç ayın en düşük seviyelerine ulaştı.

Glassnode, Ocak ayında metrikte keskin bir düşüş izledi. Ve Bitcoin’in arkasında tüm zamanların en yüksek seviyesi 42.000 $ ‘lık bir ticaret çılgınlığına denk geldi.

Aynı zamanda, verilerin mevcut olduğu en son tarih 8 Ocak itibariyle cüzdan sayısı 1.24 milyonu geçti.

Bitcoin fiyatı direniş içinde…

Salı günü spot pazar, BTC/USD’deki çoklu direnç seviyelerini gösteriyor. Satıcılar ise 35.000 $ ‘dan başlayan 1.000 $’ lık artışlarla sıralandı.

Şimdiye kadar boğalar, 27.000 $ ‘a kadar her 1.000 $ seviyesinde destekle bunlardan herhangi birinin üstesinden gelemedi.

…ve açgözlülük biraz azaldı

Son olarak, 2020’nin 4. çeyreğinde rekor seviyelere geldikten sonra, klasik bir yatırımcı duyarlılığı ölçüsü, son günlerde Ekim seviyelerine geri döndü, ancak daha sonra 71’e yükseldi.

Yatırımcıların kendilerinin Bitcoin’in patlamasına mı yoksa düşmesine mi neden olacağını belirlemek için bir dizi faktör kullanan Crypto Korku ve Açgözlülük Endeksi, “aşırı açgözlülüğü” nispeten normal “açgözlülük” ile değiştirdi.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin