Uzman traderlar, Bitcoin boğa rallisinde ikinci aşamanın başladığına inanıyor
Uzman traderlar, Bitcoin boğa rallisinde ikinci aşamanın başladığına inanıyor

Bu 4 işaret Bitcoin boğalarının çok yakında olduğunu gösteriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yakın gelecekte Bitcoin (BTC) boğalarının geleceğini gösteren dört işaret bulunuyor. Pazar genişledikçe ve şirketler piyasaya yatırım yaptıkça, en popüler dijital para birimi önümüzdeki birkaç ay içinde oldukça artabilir. Bu makalede, Bitcoin’in büyümesine yardımcı olacağı düşünülen nedenlerin bir kısmını size sunacağız.

Bakkt, fiziksel olarak düzenlenmiş Bitcoin vadeli işlemlerini başlatıyor

Intercontinental Exchange (ICE) tarafından kurulan bir şirket olan Bakkt, kurumsal altyapıyı dijital varlıklara getirmek için ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) tarafından onay aldı. 23 Eylül’de platform Bitcoin vadeli işlem sözleşmeleri sunmak ve depolama hizmeti vermek  üzere çalışmaya başlayacak.

Bu, birçok büyük şirketin ve yatırımcının, bu hizmetlerin arkasındaki firmanın tanındığını ve düzenlendiğini bilerek kripto para birimi piyasasına erişmesine olanak sağlayacaktır. Şimdiye kadar, kripto para piyasası pazarı daha büyük şirketler ve kurumlar yerine yalnızca perakende yatırımcılara odaklandı.

Piyasaya giren kurumsal para

Sektördeki en büyük kripto borsalarından ve platformlarından biri olan Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong’a göre, kurumsal müşterilerden yeni kripto mevduatlarına haftada 200 ila 400 milyon dolar arasında yatırım aldıklarını söyledi.

https://twitter.com/brian_armstrong/status/1162184244514308097?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1162185049699057664&ref_url=https%3A%2F%2Fusethebitcoin.com%2Ffour-reasons-why-bitcoin-could-experience-a-bull-run-the-next-months%2F

Fonların %100’ünün Bitcoin’e yatırım yapılıp yapılmadığını açıklamamasına rağmen, bu kripto para birimi piyasası için büyük miktarda bir paradır. Örneğin, BTC’de yaklaşık 130 milyon dolar her hafta mayınlı. En karlı madencilerden bazıları kazandıkları tüm BTC’leri satmıyorlar, bu da piyasadaki satış baskısının sadece madencilerden kaynaklanarak 130 milyon dolardan daha düşük olduğu anlamına gelir. Dijital para biriminin gelecekte büyümesine yardımcı olması beklenen Bitcoin için artan bir talep olduğu görülüyor.

2020’de Bitcoin halving

Sadece 272 gün sonra, Bitcoin blok ödülünü yarıya indirecek. Bu, madencilerin işlemleri için aldıkları mevcut BTC miktarının yarısını alacakları anlamına geliyor. Şu anda, ödül blok başına 12.5 BTC’dir, ancak bu sayının 17 Mayıs 2020’de 6.25 BTC’ye düşürülmesi beklenmektedir.

Önceki halving olayları, Bitcoin’in fiyat artışı yaşadığını gösteriyor. Yukarıda belirtilen noktaları göz önünde bulundurursak, bu, dijital varlık için de çok olumlu bir etkinlik haline geliyor.

ETF onayı

Doğrulanmayan hiçbir şey olmamasına rağmen, bir Bitcoin ETF’nin onayı – ilk onaylanan ETF- en büyük dijital para biriminin fiyatı üzerinde yükseliş etkisi oluşturacaktır. Bitwise ve VanEck/SolidX tarafından sunulan iki Bitcoin ETF’si ile ilgili nihai kararların 13 Ekim ve 18 Ekim tarihlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Bitwise küresel araştırma başkanı Matt Hougan, ETF’nin onayını şöyle yorumladı:

Bir yıldan biraz daha uzun bir süre önce net bir geleceğimiz yoktu. Bir yıl önce, piyasada çok fazla firma yoktu. Ancak şimdi Fidelity gibi firmalar piyasada. Herşey, çok, çok hızlı gelişiyor.

Eğer kripto para birimi piyasası tüm bu faktörleri dikkate alır ve çizelgelere dikkat ederse, Bitcoin’de kripto pazarının tümünün bu yılın başlarında artmaya devam etmesine yardımcı olacak yeni bir boğa koşusuna şahit olabiliriz.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin