Bu 3 kripto para 2022'de Bitcoin'i geride bırakabilir

Patlamaya hazır bu 3 kripto para, 2022’de Bitcoin’i geride bırakabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin (BTC), şu anda piyasanın en büyük kripto para birimi olmasının yanı sıra 2021’de büyük kazanımlar elde etti. Kripto paranın fiyatı yıl boyunca %60, son 5 yılda ise %4750’den fazla arttı.

Bitcoin’in yaklaşık 900 milyar dolarlık mevcut piyasa değeri, yükselişinin ve kalıcılığının bir kanıtıdır, ancak gelecekte diğer tokenlerin de üstün performans gösterdiğini görmek şaşırtıcı olmaz. 2022 ve sonrasında Bitcoin’i geride bırakabilecek en iyi üç kripto para birimini sizin için derledik.

1. Ethereum (ETH)

What Is Ethereum And How Does It Work? – Forbes Advisor

Ethereum’un Ether tokeni, yaklaşık 450 milyar dolarlık piyasa değeriyle ikinci en büyük kripto para birimidir. Piyasa değeri Bitcoin’inkinin sadece yarısı olmasına rağmen, ether, %400’den fazla bir kazanç elde ederek yıl içinde pazar lideri BTC’yi önemli ölçüde geride bıraktı.

Bitcoin önemli bir farkla en büyük kripto para olmaya devam ederken, Ethereum’un tacı ele geçirme yolunda olabileceğine dair işaretler var. Bu potansiyel olay, kripto para piyasasında büyük bir değişimi temsil edebilir. Yatırımcıların dolarları, yalnızca dijital para birimleri ve spekülatif yatırım araçları olarak işlev gören tokenlerin aksine, uygulama ve hizmet özellikleri tarafından desteklenen tokenlere yönelmeye başladı.

Ethereum’un blok zinciri ağı, binlerce başka kripto para biriminin ve blok zinciri uygulamasının üzerine inşa edildiği temeli sağlar ve blok zinciri hizmetleri ekosistemindeki lider konumu, token sonrası yıldız kazanımlarına yardımcı olmuştur. Ether tokeni, son beş yılda %56.700’den fazla arttı ve bu alanda Bitcoin’i geniş bir farkla geride bıraktı. Bu ivme bu yıl da devam edecek gibi görünüyor.

2. Solana (SOL)

Solana (SOL)

Solana, 2021’de çarpıcı kazanımlar elde etti. SOL tokeni, spekülatif momentum ve ağın blok zinciri tabanlı uygulamalar için bir fırlatma alanı olarak yükselişinin birleşimi sayesinde %10,000’den fazla yükseldi. Ethereum gibi, Solana’nın blok zinciri de değiştirilemez tokenler (NFT’ler) ve merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları gibi şeyler için bir temel görevi görür.

Solana, Ethereum’a doğrudan rakiptir ve kayda değer bir avantajı vardır: hızlı işlem işleme kapasitesi. Ethereum’un blok zinciri, işlemleri saniyede yaklaşık 13 oranında işleyebilirken, Solana ağı saniyede 50.000’e kadar işleyebilir. Solana’nın potansiyeli, değeri Ethereum ve Bitcoin’in gölgesinde kalmasına rağmen, tokeninin piyasa kapitalizasyonunu kabaca 54 milyar dolar oldu ve bu da onu beşinci en büyük kripto para birimi haline getirdi.

DeFi uygulamalarına olan talep artmaya devam ederse, Solana’nın hareket işlemedeki başarısı, kullanıcıları çekmesine ve token fiyatını mevcut seviyelerin önemli ölçüde üzerine çıkmasına yardımcı olabilir. Çok daha küçük boyutu ve hızla büyüyen uygulama ağı ile Solana, 2022’de Bitcoin’den önemli ölçüde daha iyi performans göstermeye hazır olabilir.

3. Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token (BAT)

Ethereum ve Solana, akıllı sözleşmeler yürütmek ve uygulamalar oluşturmak ve yürütmek için blok zinciri tabanlı ağlar sunarken, Brave Software’in Basic Attention tokeni için değer durumu oldukça farklıdır. Brave, insanların kişisel verilerini çok daha sıkı bir şekilde saklamalarına ve internet üzerinden reklamları engellemelerine olanak tanıyan bir web tarayıcısı sağlar.

Kullanıcılar Brave’in ortaklarından gelen reklamlara izin vermeyi seçerse, BAT kazanabilirler, yani reklam izleyicileri dikkatleri ve zamanları için ödeme alırlar. Reklamverenlerin izleyicilere erişim için platformlara ödeme yaptığı mevcut iş modellerinin aksine. Şirket ayrıca, platformu aracılığıyla kripto para birimlerinin depolanmasına izin veren gizlilik ve güvenlik odaklı bir kripto cüzdan hizmeti sunuyor.

Zorlayıcı hizmetlerine ek olarak, BAT’ın nispeten küçük boyutu, 2022’de Bitcoin’den daha iyi performans gösterme şansının yüksek olduğunu düşünmemin bir başka nedeni. Bitcoin gibi, dolaşımda olacak BAT jetonlarının sayısı üzerinde bir sabit sınır var. Bu, Brave tarayıcısı, kripto cüzdanı ve yeni hizmetler kullanıcı kazanmaya devam ederse, dijital para birimi için büyük kazançlar sağlayabilecek potansiyel bir arz kıtlığı oluşturuyor.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin