Bu 2 altcoin uzun vadede öne çıkacak!
Bu 2 altcoin uzun vadede öne çıkacak!

Dikkat: Bu 2 altcoin’de potansiyel yüksek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Ethereum 2015 yılında, geliştiricilerin akıllı sözleşmeler oluşturabilecekleri merkezi olmayan bir platform olan dünyanın ilk programlanabilir blockchaini oldu. Akıllı sözleşme teknolojisi, dApps ve DeFi hizmetlerinin temelini oluşturduğundan, bu altcoinler için önemli bir dönüm noktası oldu.

Sonuç olarak, Ethereum’un fiyatı Ekim 2015’te en düşük seviyeye geldiğinden beri %569.000 arttı ve şu anda yaklaşık 292 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Ancak platform daha popüler hale geldikçe, ölçeklenebilirlik sorunları belirgin hale geldi. Ağ tıkanıklığı, daha düşük hızlara ve daha yüksek ücretlere dönüştü. Aslında, işlem ücretleri yalnızca geçen yıl %280 arttı.

Bu nedenle, bu ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için büyüyen bir blockchain projeleri listesi çalışıyor. Ve eğer herhangi biri önümüzdeki üç veya dört yıl içinde Ethereum’u başarılı bir şekilde yerinden ederse, ilgili altcoinler kolayca %1.000 veya daha fazla getiri sağlayabilir. İşte uzun vadede takip edilebilecek iki altcoin.

Avalanche

Bilgisayar bilimcisi Emin Gun Sirer, 2019’da Ava Labs’ı kurdu ve bir yıl sonra organizasyon, AVAX altcoini tarafından desteklenen bir akıllı sözleşmeler platformu olan Avalanche’ı başlattı. Avalanche, üç farklı blockchainden oluşur. The Exchange Chain (X-Chain), yatırımcıların AVAX tokeni de dahil olmak üzere kripto varlıklarının ticaretini yapmasına olanak tanır. The Platform Chain (P-Chain), doğrulayıcıları koordine eder ve yeni blockchainlerin oluşturulmasını destekler. The Contract Chain (C-Chain) programlanabilir, yani geliştiriciler akıllı sözleşmeleri, dApp’leri ve DeFi ürünlerini dağıtabilir.

Hem P-Chain hem de C-Chain, bilgisayarların işlemleri onaylamak için küçük bir düğüm alt kümesini rastgele örneklediği bir tür hisse kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması olan Snowman protokolü tarafından güvence altına alınır. Bu, Avalanche’ı hızlı yapar.

Aslında, Avalanche, Ava Labs’e göre sonuçlandırma süresi açısından en hızlı blockchainlerle çalışan akıllı sözleşmeler platformu. Ağ, saniyede 4.500 işlem (TPS) olarak saatlendi, ancak sonunda 20.000 TPS’ye ölçeklenebilir. Üstelik bu işlemler iki saniyeden daha kısa sürede sonuçlandırılıyor. Karşılaştırıldığında, Ethereum sadece 14 TPS’yi idare eder ve işlemleri tamamlamak için altı dakika gerektirir.

Ölçeklenebilirliğin yanı sıra altcoinin bir başka önemli özelliği daha var. C-Chain, Ethereum akıllı sözleşmeleri oluşturmak için kullanılan programlama dili olan Solidity ile uyumlu. Bu, geliştiricilerin dApp’leri ve DeFi ürünlerini Ethereum’dan Avalanche’a kolayca taşıyabilecekleri anlamına gelir ve bazıları bunu zaten yaptı. Örneğin, DeFi kredi protokolü Aave, Ekim 2021’de Avalanche’da yayına girdi.

Özetlemek gerekirse, Avalanche oldukça ölçeklenebilir, Ethereum ile uyumlu ve kendi blok zinciri ekosistemini destekleyebiliyor. Bu değer önerisi, dApp geliştiricileri ve DeFi yatırımcıları arasında büyük ilgi yarattı. Aslında Avalanche, 8.4 milyar dolarlık yatırımla en popüler beşinci DeFi ekosistemi olarak yer alıyor.

Avalanche blockchaindeki ürünler daha popüler hale geldikçe, işlem ücretlerini ödemek için kullanılan AVAX altcoine olan talep artmaya devam etmeli ve fiyatını yükseltmelidir. Şu anda Avalanche’ın 15.4 milyar dolarlık bir piyasa değeri var, ancak bu rakam %1.000 artarak önümüzdeki üç veya dört yıl içinde 170 milyar dolara ulaşabilir. Ne de olsa, Ethereum altı yıldan kısa bir sürede 450 milyar dolardan fazla (o zamandan beri diğer altcoinlerle birlikte düştü) en yüksek piyasa değerine ulaştı.

Fantom

Kâr amacı gütmeyen Fantom, 2019’da FTM tokeni tarafından desteklenen bir akıllı sözleşmeler platformu olan Fantom’u başlattı. Temel yeniliği, doğrulayıcı düğümlerin bağımsız olarak fikir birliğine ulaşmasını sağlayan benzersiz bir PoS konsensüs protokolü olan Lachesis’tir. Avalanche’a benzer, bu da düğümler arasında daha az mesaj alışverişi yapıldığı anlamına gelir ve bu da ağın verimini hızlandırır.

Ayrıca altcoin, işlemleri yaklaşık bir saniyede sonuçlandırma kabiliyetine atıfta bulunarak kripto endüstrisindeki en hızlı blockchain olduğunu iddia ediyor. Ayrıca, Fantom’un test ağı 2018’de 25.000 TPS’de saat hızına sahipti ve geliştirici ekip, ana ağın sonunda 300.000 TPS’ye ölçeklenebileceğini belirtti, ancak bu henüz olmadı.

Ayrıca Fantom, Solidity programlama diliyle de uyumlu, yani Ethereum tabanlı dApp’leri ve DeFi hizmetlerini çalıştırabilir. Sonuç olarak, bu blockchain projesi kripto topluluğunda önemli bir etki yarattı. Aslında, Fantom şu anda platforma 12.7 milyar dolarlık yatırımla üçüncü en büyük DeFi ekosistemi olarak yer alıyor.

Önümüzdeki yıllarda, blockchaindeki ürünlere olan talebin artması ve FTM altcoin fiyatının yükselmesi beklenebilir. Mevcut piyasa değeri sadece 5.7 milyar dolar olan Fantom, önümüzdeki üç veya dört yıl içinde %1.000 (veya daha fazla) artışla 63 milyar dolara çıkabilir.

fool


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin