featured

BTCTurk, Son zamanlarda yaşanan erişim problemi hakkında duyuru yayınladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bildiğiniz üzere Bitcoin fiyatı istikrarlı yükselişini sürdürüyor ve rekor üzerine rekor kırıyor. Bu durum halihazırda var olan yatırımcıların olduğu gibi sektörü uzaktan seyreden meraklıların yaklaşmasını, bilgisi olmayan kitlenin ise yeni odak noktası olmasını sağlıyor. Artan yoğunluk nedeniyle ise gerek ülkemizdeki gerekse dünyanın önde gelen borsalarında erişim sorunu yaşanmıştı. BTCTurk, Son zamanlarda yaşanan erişim problemi hakkında duyuru yayınladı:

1 Kasım 2017 ve 2 Kasım 2017 tarihlerinde Bitcoin fiyatındaki ani yükselişler sebebi ile tüm dünya ve Türkiye borsalarında kısa süreli kesintiler yaşanmıştır. BTCTurk de hem Türkiye’deki hem de dünyadaki tüm diğer kripto para pazarları gibi bu ani yoğunluktan maalesef etkilenerek 1 Kasım 2017 tarihinde 20 dakika ve 2 Kasım 2017 tarihinde ise 30 dakikalık bir süre için kısmi olarak erişilemez olmuştur.

Sorunun sebebi nedir?

Tüm bitcoin pazarlarında iki gündür yaşanan erişim sorunlarının sebebi bitcoin fiyatındaki ani yükselişle beraber çok fazla sayıda kullanıcının aynı anda kullandıkları kripto para pazar sitelerine girmeleri ve sunucular üzerinde anlık aşırı yük oluşturmalarından kaynaklıdır.

Yaşanan kesintilerin doğrudan BTCTurk kaynaklı olmadığını bilmenizi isteriz. Bu durumlar daha önce öngörülemediğinden kesintilerden önce bilgilendirme yapılabilmesi de mümkün olamamıştır.

Ani yoğunluk ne gibi bir soruna yol açıyor?
Teknik olarak web sitelerine gelen isteklerin ani olarak aşırı artışı sunucuların gelen isteklere yanıt verememesine yol açar. Benzer durumların dünyanın en büyük ve güvenilir web sitelerinde de defalarca yaşandığına şahit olunmuştur.

İster cloud ister fiziki sunuculardan yayın yapıyor olalım tüm web sitelerinin sunucularının bir kapasitesi vardır. BTCTurk sistemi bulut sunucuları üzerinde çalışmakta ve otomatik olarak gücünü yükseltebilmektedir. Her ne kadar kullanmış olduğumuz bulut sucunuları dünyanın en güvenilir cloud sistemleri arasında yer alsa da sunucularımızda çok kısa bir zamanda oluşan aşırı yük kısa bir süre için karşılanamamıştır.

Normal zamanlarda 3000-4000 session arasında seyreden anlık istek sayımız 100.000 seviyelerine ulaşmış ve teknik müdahale etmeden isteklere yanıt veremez duruma gelmiştir.

Aynı teknik sorun tüm pazarlarda yaşandı mı?

Bu durum yalnızca BTCTurk değil tüm dünya borsalarında yaşanmıştır.

Sorunu anında fark eden teknik personelimiz kullanıcılarımızın mağduriyetlerini önlemek için anında konuya odaklanmış ve problemi Türkiye’deki rakiplerimizden çok daha kısa bir süre içinde çözmüşlerdir.

BTCTurk teknik aksaklıktan kar ediyor mu?

BTCTurk bildiğiniz gibi bir alım satım platformudur ve kendisi hiçbir şekilde pozisyon almamaktadır.

BTCTurk ün tek gelir kaynağı alım-satıma aracılık etmektir. Dolayısıyla sistem kesintisi en çok BTCTurk e zarar vermişti


Kripto para dünyasında, bir borsanın ya da genel olarak borsaların (alım-satım platformu) sorun yaşaması oldukça doğaldır. Doğal karşılanmayan durum ise bir sorun yaşandığında kullanıcıların tatmin edici bir cevap alamamasıdır. Bu durum kullanıcılarda güven sarsıcı ve tedirginlik edici bir his uyandırır. Ancak herhangi bir sorunda kullanıcılarını bilgilendiren, sorularına cevap veren bir borsa ise daima güven tazeler.Kripto para haber ekibi olarak, BtcTurk ekibini her süreçte interaktif yaklaşımlarından dolayı tebrik ediyoruz. 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin