BTC’nin sallanması kripto piyasa değerini psikolojik sınırın altına düşürdü

BTC’nin sallanması kripto piyasa değerini psikolojik sınırın altına düşürdü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Dün haftalık kapanış fena sayılmayacak bir noktada geldi. Bitcoin’de hemen destek üstü kapanış olması tüm varlıkları pozitif yönde bıraktı. Ancak son haftalarda yaşanan haftalık kötü başlangıç kendini tekrarladı.

Pazar günü pozitif kalan kripto varlıkları haftanın ilk iş gününde negatif başlangıç yaptı. Bu kötü performans kripto piyasa değerini etkiledi. Uzun süre psikolojik bölgede kalan genel değerleme düşüşü tetikledi.

Kripto piyasa değeri 1 trilyon doların altında

Daha büyük kripto para piyasasını etkileyen önemli miktarda tasfiyenin gerçekleştiği 19 Ağustos Cuma gününden bu yana, Bitcoin (BTC) fiyatı %10’dan fazla düştü.

Amiral gemisi dijital varlığın fiyatındaki bu düşüşün, şu anda 985 milyar dolar olan küresel kripto para piyasasının toplam kapitalizasyonu üzerinde zincirleme bir etkisi oldu. Ağustos ayında ilk kez 1 trilyon dolar seviyesinin altına düştü.

Bitcoin fiyat analizi

Amiral gemisi dijital varlık şu anda günde %1,19 ve geçen hafta %12,47 düşüşle 21,200$’dan işlem görüyor. Toplam piyasa değeri 400 milyar doların biraz üzerinde. Düşen fiyata rağmen, Bitcoin’in uzun pozisyon ilgisi son 12 ayın en yüksek seviyelerinde gezinmeye devam ediyor.

Özellikle, Bitcoin haftalık 200 MA’nın (yaklaşık 23.100 $) altına geri döndü. Kripto uzmanı Rekt Capital’e göre: 

“BTC şu anda 200-MA’nın altında -%8 düştü. Tarihsel olarak, BTC 200-MA’nın altında %-14 ile -28 arasında düşme eğiliminde. Aslında, BTC zaten Haziran ortasında 200 haftalık MA’nın -%21 altına düştü.

2015’te BTC, Halving’den 547 gün önce dibe vurdu 2018’de BTC, Halving’den 517 gün önce dibe vurdu (Mart 2020’deki indirim çöküşü) Bitcoin yaklaşan Nisan 2024 Halving’den 517-547 gün önce dibe vuracaksa dördüncü çeyrek takip edilebilir.”

Dibi arayanlar için son çöküş, kripto analisti Plan C tarafından belirlendiği üzere Bitcoin piyasaları için en ağır teslimiyet oldu.

Altcoin piyasası

Piyasa değerine göre en büyük ikinci varlık olan Ethereum (ETH), ufukta yaklaşan Merge yükseltmesine rağmen, şu anda günde %2,97 ve geçen hafta %17,27 daha düştü.

Kripto piyasa değerine göre ilk 20 kripto parada yer alan diğer tüm önemli kripto para birimleri, Cardano (ADA), Solana (SOL), Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) dahil olmak üzere gün içinde %1’in üstünde düşüşler yaşadı.

finbold


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin