featured

BTC ve ETH teknik analiz: Fed toplantısına saatlere kala neler oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir Fed toplantısı ile daha karşı karşıyayız. Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarına ve kararına saatler kaldı. Hem kripto piyasası hem küresel piyasalar Fed tarafından gelecek karara kilitlenmiş durumda. Bir karar hiç bu kadar önemli olmamıştı. Şu an kısaca BTC ve ETH teknik analizlere göz atacağız. Açıklamalara saatler kala son durum ne?

BTC ve ETH teknik analiz

Konsolidasyonun ardından, Bitcoin Salı günü 40.000 doların üzerine çıktı. Bu, piyasaların bugünkü Fed toplantısına hazırlanırken geldi. ETH ayrıca süreçteki son destek noktasından uzaklaşarak yukarı tırmandı.

Bitcoin

Dünyanın en büyük kripto para birimi neredeyse bir haftanın en yüksek seviyesine tırmandı. BTC nihayet Salı günü son fiyat konsolidasyonu serisinden çıktı. Dünkü 38.567,64$’lık düşük seviyenin ardından, BTC/USD şimdiye kadar bu seansta 41.717,45$’lık gün içi en yüksek seviyesine ulaştı.

Bugünün en yüksek seviyesi, BTC’nin 40.590$’da bir direnç seviyesini geçtiğini gördü. Ancak 42.000$’lık dirence yaklaştığında gücünü kaybetti.

Çarşamba günkü artış, boğaların piyasaya yeniden girerek, faiz oranlarının 25 baz puan veya %0,25 oranında artmasının beklendiği Federal Rezerv’in politika toplantısına girmesiyle geldi.

Grafiğe bakıldığında, RSI göstergesi bunu gösteriyor ve fiyat gücü 9 Mart’tan bu yana ilk kez 49.6’lık direncinin ötesine geçiyor. Bu ivme devam ederse, trader’lar muhtemelen 42.000$’ın üzerinde, hatta potansiyel olarak 45.000$’lık tavanı bile hedefleyecekler.

Ethereum

ETH bugünkü seansta yükseldi. Dünün en düşük seviyesi olan 2.526.40$’dan %6’nın üzerinde işlem görüyor. Dünkü 2.550$ desteğinin altına düşen en düşük seviyenin ardından, Jerome Powell bu öğleden sonraki toplantıya hazırlanırken ETH/USD bugün 2.722.99$’lık bir zirveye ulaştı.

Yükselmesine rağmen, ETH önceki kazanımlarının bir kısmını kaybetti ve 2.750 dolarlık nokta fiyat belirsizliği sağladı. Ayıların bunu bir giriş noktası olarak görmesine neden oldu.

14 günlük RSI’nın da 50.34 seviyesi tavan görevi gören kendi duvarına çarpmış gibi. ETH bu iki engeli de aşabilirse fiyatların 3.000 doların üzerine çıktığını görebiliriz.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin