featured

BTC ve ETH analiz: Lider varlıklarda yaşanan son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tüm piyasalar Powell’ın yapacağı konuşmaya kitlenmiş durumda. Dün konuşmaya ilişkin bazı ipuçları geldi. Ancak faiz ve kripto konusunda ne konuşacağı merak ediliyordu. Bitcoin ve Ethereum, akşama doğru yaşanan psikolojik savaş halen devam ediyor. Boğalar kritik bölgeleri savunuyor. Fakat, Powell’ın konuşması ayıları daha da aktif edebilir.

Piyasalar bu öğleden sonra Fed Başkanı Powell’ın ifadesine hazırlıkta. Bitcoin salı günkü oturumun erken saatlerinde konsolidasyonda kaldı. ABD Merkez Bankası başkanı günün ilerleyen saatlerinde Senato Bankacılık Komitesi önünde konuştu. 

FED Başkanı Powell ilk olarak faiz artışına yeniden vurgu yaptı. Ethereum da bir destek noktasına yakın işlem gördüğü için büyük ölçüde değişmedi. BTC ve ETH teknik analiz detaylarına göz atalım.

Bitcoin fiyatı

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), Fed Başkanı Powell’ın ifadesi öncesinde piyasa belirsizliği yüksek kaldığı için Salı günü yatay işlem görmeye devam etti. Powell, yaptığı açıklamalarla fiyatlarda oynaklığa neden oldu.

Powell’ın Federal Rezerv’in mevcut düşüncesi ve yaklaşan toplantılarında ne kadar agresif olabileceği konusunda ileriye dönük bir rehberlik sağlayacağına inanıyor. BTC/USD, 22.584.29$’da işlem gördükten 24 saat sonra, günün erken saatlerinde 22.356.62$’a düştü. Biraz önce 22.200 dolara bir iğne hareketiyle kendini gösteren BTC, bu bölgenin de altına geriledi. 

Ethereum fiyatı

Altcoin’lerin lideri ise hemen hemen Bitcoin’e ayak uydurdu. ETH bugünkü seansta büyük ölçüde değişmedi. Paritedeki fiyatlar son bir destek noktasında kalarak işlem gördü.

Haftaya başlamak için 1.579,46 $’lık bir yüksek seviyenin ardından ETH/USD, bugünün seansının erken saatlerinde 1.561,44 $’lık gün içi düşük seviyesine düştü. Hareketin bir sonucu olarak Ethereum, gün ilerledikçe fiyat tarafında kötümser hava esti. FED Başkanı beklendiği üzere faizin hızlandırılması yönünde görüş bildirdi.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin