BTC/USDT ticaretiyle ilgili çarpıcı rapor: Mart ayında üçe katlandı!
BTC/USDT ticaretiyle ilgili çarpıcı rapor: Mart ayında üçe katlandı!

BTC/USDT ticaretiyle ilgili çarpıcı rapor: Mart ayında üçe katlandı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Koronavirüs pandemisinin getirdiği panik havasından ötürü küresel piyasalarla birlikte kripto para piyasası da yoğun bir volatilite içerisinde. Endişe sürerken mart ayında BTC/USDT ticaretinin katlanarak arttığı bildirildi.

CryptoCompare tarafından yayımlanan Mart 2020 tarihli borsa inceleme raporuna göre, USDT için BTC ticareti, Bitcoin’in çöktüğü 12 Mart tarihini takiben, bir önceki aya kıyasla neredeyse üç katına çıktı.

BTC/USDT toplam Bitcoin işlemlerinin %73’ünü oluşturuyor

Raporda, BTC’den USDT’ye yapılan işlemlerin şubat ayında 7,7 milyon BTC olarak kaydedildiği ifade edilirken, mart ayında bu sayının 21,6 milyon BTC’ye çıktığı ifade edildi. BTC/USDT piyasasının toplam BTC ticaretinin %73’ünü temsil ettiği belirtiliyor.

Yatırımcılar ayrıca yüksek düzeyde ABD doları ve JPY ticareti de gerçekleştirdi. Amerikan dolarında 2,7 milyon BTC (%170 artış) ve Japon yeninde 1,8 milyonluk (% 32 artış) ticaret kaydedildi.

Stabilcoinler USDC ve PAX, mart ayı boyunca BTC’ye karşı toplam işlem hacmi bakımından BTC/EUR ve BTC/KRW’yi geçti. Özellikle BTC/PAX piyasası geçen ay %153 artış gösterdi ve 1,35 milyon BTC’ye ulaştı. Şubat ayında bu sayı yaklaşık 670 bin BTC idi.

cryptoglobe

Ünlü yatırımcıdan önümüzdeki iki hafta için kritik Bitcoin tahmini


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin