BTC/USDT
BTC/USD ve BTC/USDT arasındaki makas 300 doları buldu

BTC/USD ve BTC/USDT arasındaki makas 300 doları buldu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tether LLC’nin ABD doları ile USDT arasındaki sabitleme konusundaki dengesizlik Bitcoin fiyatında yaklaşık 300 dolarlık bir makasa (spread) neden oluyor. bu durum aynı zamanda BTC/USDT paritesinin değer kaybetmesine de neden oldu.

Yazım sırasında, Tether olmayan kripto borsalarında listelenen Bitcoin yaklaşık 6430 dolardan el değiştiriyordu. Bu arada, BitFinex gibi Tether içeren kripto para borsalarında, aynı değişim oranı 6700 doların üzerinde gözüküyor.  Pazartesi günü başlayan bu tuhaf ticaret faaliyetinde, yatırımcıların paralarını USDT’den çıkardıkları görüldü.

BitFinex ve Binance dahil USDT likiditesi sunan kripto para borsaları, bu nedenle, başta Bitcoin, USD ve Ethereum olmak üzere, karşıt para birimleri karşısında USDT değerinde büyük bir düşüş yaşadı.

BTC/USD ve BTC/USDT arasındaki bu durum yatırımcıya arbitraj fırsatı yarattı

Aynı zamanda, USDT listelemeyen borsalarda, arbitraj aktivitesinin artmasıyla Bitcoin oranlarını tecrübe ettiler. Traderlar dijital parayı daha düşük bir fiyata satın alıp Tether listeleyen kripto borsalarının cüzdanlarına aktardılar. Ve daha sonra varlıklarını USDT gibi diğer stabil coinler ile veya dolara çevirmek suretiyle satış yaptılar.

Söylentilere göre, Tether’ın başlıca kripto borsası Bitfinex’in banka ortağına olan Noble’ye borcunu ödeyemez duruma gelmesinin ardından Tether’a olan güvensizlikte artmaya başladı.

FUD giderek yayılıyor, Tether’in (USDT) üzerinde kara bulutlar dolaşmaya devam ediyor

Bu arada topluluk, Tether’ın USDT kaynağını desteklemek için yeterli miktarda paraya sahip olmadığına inanmaya devam ediyor. Bu konuda Tether’ın ortak borsası olan BitFinex’de zaten durumun farkında. Aynı zamanda USDT’nin en yüksek hacimli kripto paralardan biri olmasına rağmen, döviz kuru düşüşü ve Bitcoin’in dik bir şekilde yükselmesiyle birlikte Bitcoin’e doğru akan sermaye uçuşu kontrol edilemedi.

BitFinex’in son açıklamasında, platformlarındaki traderların Bitcoin ticaretinin USDT’ye karşı değil dolara karşı yapıldığı açıklandı:

Bir yatırımcı, örneğin Omni USDT veya Ethereum USDT yatırıp çekmek istediğinde Bitfinex USDT’yi bir iletim katmanı gibi kullanır.

BitFinex’in belirttiğine inanan traderlar, fiat varlıklarını ticaret platformunda Bitcoin’e gerçekten taşıyorlardı ve dijital parayı en yüksek değerde satın alıyorlardı. Bu nedenle, BTC/USD paritesi muazzam ölçüde yükseldi.

Topluluk denetim talep ediyor

Tether ile Tether kullanmayan kripto borsaları arasındaki farkın, karışıklık arttıkça kalması bekleniyor. Topluluk, Tether LLC ve BitFinex’in bilançolarının denetlenmesini ve ortaya çıkan FUD haberlerinin sonlandırmasını istiyor. Buradaki soru şu ki, traderlar dijital varlıklarını reel fiat fonları karşılığında mı yoksa yapay olarak dolara sabitlenmiş ya da sabitlenmemiş bir finansal varlıkla mı değiştiriyorlar?

Tether ve BitFinex kanadından ise henüz bağımsız bir denetime girip girmeyecekleri konusunda bir açıklama gelmedi.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin