BTC sosyal hakimiyeti önemli olaylardan önce yükseliyor

BTC sosyal hakimiyeti önemli olaylardan önce yükseliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2020 yılında BTC ve türevleri pandemiyle birlikte dip yaptıktan sonra büyük bir çıkış yakaladı. Her ne kadar şu an düşüşte olsa bile kripto dünyası popülerliğini kaybetmedi. Özellikle de Bitcoin’in sosyal hakimiyeti bu süre zarfından dikkat çekiyor.

BTC hakkındaki tartışmaların yakın geçmişte büyük ölçüde arttığı görülüyor. En son geçen yıl Haziran ayında bu kadar yüksek bir tartışma oranı kaydedilmişti. Bununla beraber, 13 Temmuz ABD Haziran ayı TÜFE verisinden önce insanlar Bitcoin fiyatına şüpheyle yaklaşıyor.

Küresel ekonomilerin kötü olması kripto varlıkları da etkiledi. Amerika’dan gelen enflasyon verileri ve faiz kararları piyasanın yönünü belli ediyor.

Bitcoin (BTC) üzerine tartışmalar yılın en yüksek seviyesinde

Santiment’e göre, Bitcoin’in Sosyal Hakimiyet metriği yılın en yükseğine sıçradığını bildirdi.. Bitcoin fiyatı 20.000 seviyesinin altına düştüğü için varlığa olan ilgi artıyor. Aynı zamanda diğer kripto konularıyla ilgili tartışmalar azalıyor. Santiment,

“BTC ile ilgili tartışmaların tüm kripto konularına oranı sosyal medyada hızla arttı. BTC’nin sosyal hakimiyeti şu anda Haziran 2021’den bu yana en yüksek noktasında. Tarihsel olarak, BTC’ye geri dönmek kripto boğaları için iyi bir işaret.”

Ethereum, Solana, Cardano ve XRP dahil olmak üzere altcoinler, likidite krizi ve Three Arrows ve Voyager Digital tarafından yapılan iflas başvurusu nedeniyle baskı altında önemli fiyat hareketleri gösteremedi. Oysa Dogecoin ve Shiba Inu, balina alımları ve son gelişmeler sonucunda bir miktar güç gösterdi.

Kritik ABD enflasyon verileri

ABD Haziran ayı TÜFE verileri 13 Temmuz Çarşamba günü açıklanması planlanıyor. Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre, benzin ve gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle enflasyon verilerinin “yüksek” olacağını söyledi. Ancak Temmuz ayında düşen enerji fiyatları, sonraki aylarda iyileşmeyi işaret ediyor.

Haziran ayı TÜFE verileri artan resesyon korkusuyla birlikte önemli olacağından, yükselen enflasyon Fed’i şahin bir faize sürüklüyor. Enflasyonun yine yüksek gelmesi olsa bir 75 baz puan faiz artırımını tetikliyor.

BTC ve ETH, TÜFE verilerinden önce dalgalanıyor

Duygular biraz düzeldiği için kripto fiyatları geçen hafta yükseldi. Bitcoin (BTC) fiyatları 8 Temmuz’da 22.000$ seviyesinin üzerine çıkabildi. Bununla birlikte, kripto fiyatları oynak ve TÜFE rapor tarihi yaklaştıkça geri dönüyor.

Bitcoin ve Ethereum hakkındaki tartışmalar, fiyatların temel destek seviyelerinin altına düşeceğini öngören raporlarla arttı. MLIV Pulse anketine göre, ankete katılan kişilerin %60’ı BTC’nin 10.000 dolara düşebileceğini düşünürken, %40’ı BTC fiyatının sonunda 30.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin