Bitcoin’de toplu satışlar devam eder mi? BTC piyasası ne durumda?
Bitcoin’de toplu satışlar devam eder mi? BTC piyasası ne durumda?

BTC piyasası ne durumda? Bitcoin’de toplu satışlar devam eder mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – FED kararlarının damga vurduğu haftayı geride bırakmak üzereyiz. Kripto para piyasaları ayın başlarında yaşanan şoku bir miktar atlatmış gibi görünse de şu anda ayakta kalma mücadelesi devam ediyor. Bu yüzden BTC piyasası ile birlikte kripto para piyasalarının genelinde belirsizlik hakim.

Son 30 gün içinde Bitcoin, olası bir spot ETF onayı etrafındaki olumlu duygular sayesinde Kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek büyük kazançlar elde etti.

Tüm gözler korkulan Omicron krizine odaklanmış gibi görünse de, Hillary Clinton ve Mt Gox faktörü gibi önde gelen kişi ve kurumların olumsuz yorumlarına rağmen, uzmanlar şimdi devam eden zayıflığı daha endişe verici bir konuya yönlendiriyor.

Asya bölgesinden gelen satışlar

Bir zincir ve döngü analizi uzmanı olan “the national root”a göre, uzun süreli satışın nedenleri Huobi’nin Çin sahnesinden çıkışına kadar uzanıyor.

Çin anakarasındaki en büyük kripto borsası olan Huobi, Ekim ayında eve geri dönüş olmadığını bilerek, bölgedeki operasyonları tamamen kapatma niyetini bildirmişti.

Bu amaçla bölgedeki borsalara girişler son 60 günde yükselişe geçti. Bir süredir Asya’dan ABD ve Avrupa’ya akan Bitcoin’in yanı sıra, çalışma saatlerine göre fiyat hareketi Anakara Çin’deki tüccarlar tarafından benzeri görülmemiş miktarda satış olduğunu ortaya koyuyor.

Bu, Huobi’nin OTC işlemlerini kapatmasının ardından ticaret yapamama endişelerinin artmasıyla tetiklenmiş olabilir. Binance’in net pozisyonu da muhtemelen Çin nedeniyle son zamanlarda kırmızıya döndü.

Bitcoin’de toplu satışlar devam eder mi? BTC piyasası ne durumda?

Beklentilerin aksine, Bitcoin piyasası, tarihsel olarak boğadan ayı piyasasına geçişi işaret eden 21 haftalık hareketli ortalama gibi birkaç temel göstergenin biraz altında seyrediyor. Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, aşırı korku, bir ayağın görünüşte herkes için kapıdan çıkmasıyla kriptoya fiyatlandı.

BTC piyasası için her şey yolunda mı?

Bununla birlikte, Capriole Investments’ın kurucusu Charles Edwards’a göre, “aşırı korku”, BTC piyasası için sağlıklı olan önemli dönüm noktalarının tipik bir örneği. 2021 fırtınası sona erdikten sonra 2022’de şüphe, sarsıntı ve paniklerin körüklediği tarihi bir ralliyi düşünüyor.

Öte yandan, Çin’den gelen satış baskısının gerçek olmasına rağmen, Glassnode verileri bir umut ışığı olabileceğini gösteriyor. Birincisi, ABD ve AB satın almaya devam ediyor; ve ikincisi, Asya satışları yavaşlıyor gibi görünüyor. Benzer şekilde, aktif kullanıcılarının çoğu ABD ve Avrupa’da bulunan Kraken gibi borsalar, düşüşte artan sayıda talep kaydediyor.

Satış baskısı da Huobi’nin zaten durdurulmasıyla yavaşlıyor gibi görünüyor. Uzmanlar, bu satış baskısının o zamana kadar çözülmesi durumunda boğa rallisinin Ocak ayında devam etmesini bekliyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin