BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?
BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun 'Google' mı oluyor?

BTC piyasa değeri yeni dönüm noktasına yaklaşırken Bitcoin kriptonun ‘Google’ mı oluyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC), Google’ın piyasa değerine yaklaşıyor, ancak bu gözlem neden önemli?

Welt’te bir piyasa analisti olan Holger Zschaepitz, Bitcoin’in (BTC) piyasa değerinde 1,5 trilyon dolara doğru ilerlerken Google’ın değerlemesine yaklaştığını vurguladı.

Şu anda, 17 Nisan itibariyle, kripto piyasasının tüm değerlemesi 2 trilyon doların üzerinde rahat bir şekilde kaldığı için Bitcoin’in piyasa değeri yaklaşık 1.12 trilyon dolar civarında seyrediyor.

Bitcoin ile Google arasındaki benzerlik nedir?

Bitcoin ve Google piyasa değeri. Kaynak: Bloomberg, Holger Zschaepitz

Zschaepitz’in işaret ettiği Bitcoin ve Google arasındaki benzerlik, her ikisinin de kendi sektörlerinde hakimiyete sahip olması.

Bitcoin, kripto para piyasasında en güçlü ağ etkisine sahip ve küresel kripto para piyasasının % 51’inden fazlasını oluşturur.

Google, arama motoru pazarında hakimiyet sahibi ve YouTube’a sahip olmasıyla video paylaşım ve akış sektöründe de büyük bir paya sahip olduğu anlamına geliyor.

Zschaepitz şunu yazdı:

Üstel Çağ: Ağ etkileri sayesinde, #Bitcoin’in değeri artıyor ve 1,159 trilyon dolar ile neredeyse 1,5 trilyon dolar değerinde olan klasik bir ağ payı #Google’ın borsa değerine ulaştı.

Ethereum ve birinci katman blok zinciri ağlarının yükselen değerlemesi nedeniyle, Bitcoin’in kripto para piyasası üzerindeki hakimiyetinin uzun vadede devam edip etmeyeceği sorgulanmaya devam ediyor.

Bununla birlikte, Bitcoin ile piyasanın geri kalanı arasındaki en büyük fark, rakipsiz blok zinciri ağ hesaplama gücü ve dolayısıyla güvenlik ve güvensizlik nedeniyle BTC’ye bir değer deposu olarak açık bir kurumsal talep olmasıdır.

Bu nedenle, yatırımcılar genellikle Bitcoin’i enflasyona ve fiili rezerv kripto para birimine karşı bir koruma olarak görüyorlar.

Ocak ayında JPMorgan stratejistleri, Bitcoin’in bir değer deposu olarak altına karşı rekabet ettiği için 146.000 $ ‘a kadar yükselebileceğini yazdı.

Stratejistler şunları söyledi:

Yatırım amacıyla Bitcoin piyasa değerinin altınınkiyle eşitlenmesine dayanan bu uzun vadeli yükseliş, uzun vadede bitcoin’in volatilitesine yakınlaşan bitcoin’in oynaklığına bağlıdır. Bunun nedeni, çoğu kurumsal yatırımcı için, her bir sınıfın oynaklığının portföy risk yönetimi açısından önemlidir ve bir varlık sınıfının oynaklığı ne kadar yüksekse, bu varlık sınıfı tarafından tüketilen risk sermayesi o kadar yüksek olur.

Geleneksel finans kurumları, Bitcoin’in ağ etkisinin önemini ve kripto piyasasındaki hakimiyetini değer deposu olarak kabul ediyor.

Bitcoin (BTC) fiyatı nereye gidiyor?

Öngörülebilir gelecekte, Coinbase’in halka açıklanmasının ardından Bitcoin hakkındaki görüşler karışık olmaya devam ediyor.

COIN’in listelenmesinin ardından, kripto pazarının zirvesini işaretleyebileceği yönünde spekülasyonlar var.

Bununla birlikte, çoğu zincir içi veri ve fonlama oranları gibi piyasa göstergeleri, mutlaka bir patlama tepesinin yakın olduğunu göstermez.

Örneğin, “Crypto Capo” olarak bilinen popüler kripto tüccarı şunları söyledi:

Finansmanın sadece Bitcoin’de değil, altcoinlerde de yüksek olduğunu söyleyen birçok insan okudum. Bu göreceli. Mevcut finansman seviyelerini 2017’nin üst seviyeleriyle karşılaştırırsak, bunların düşük seviyelerde olduğunu görürüz. fiyatın üç kat daha yüksek olduğunu hesaba katın. Ayrıca, mevcut eğilim türevler değil, spot ticaret tarafından yönlendiriliyor.

Bu arada, zincir üzerindeki temel ölçümler, Bitcoin fiyatının hala boğa piyasasının zirvesinden uzak olduğunu gösteriyor. Aksine, Bloomberg analistlerine göre, popüler stok akış modelinde tahmin edildiği gibi BTC fiyatı kolayca altı rakama ulaşabilir ve hatta 400.000 $ ‘a kadar çıkabilir.

cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin