Kripto paralar düşüyor: İşte Bitcoin ve Ethereum’daki son durum…

Hafta sonu piyasa izlemesi: BTC hakimiyeti son 2 ayın zirvesinde…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Tam 1 hafta boyunca Bitcoin ve türevlerinde soluksuz bir yükseliş gördük. Aralık ayında çokça sabit kalan Bitcoin ve altcoin’ler ocak ayında hızlandı. FTX, yılbaşı derken adeta stablecoin mantığı taşıyan bir dönem izlemiştik. Oynaklık düşük olsa da kazancın gelmemesi yatırımcıyı sıkmıştı.

Bitcoin şimdi ise aralık ayına göre ortalama 5 bin dolar bir getiri sağladı. 15.500-16.500 dolar aralığında yatırım yapan herhangi bir yatırımcının cebine dün itibarıyla 5.000 ile 6.000 dolar arasında para girdi.

Aynı zamanda BTC hakimiyeti bugün piyasanın durgunlaşmasıyla arttı. BTC hakimiyeti son 2 ay baz alındığında en yüksek seviyesini gördü. Bu da altcoin’ler üzerinde stresi biraz daha artırdı. Ancak tüm piyasa Bitcoin’in haftalık yapacağı kapanışı bekliyor.

BTC hakimiyeti, yüzde 43’ün üzerinde

Bitcoin bu haftanın başında nihayet 17.000 doların üzerine çıkmayı başardı. Amerika enflasyon verilerini de iyi şekilde karşılayan Bitcoin, fiyatlanmayı hafta sonuna kadar uzattı.

Haftanın son gününde ise kazanımlara daha çok pekişiyor gibi duruyor. Geçtiğimiz birkaç gün, topluluğun aylardır tanık olmadığı kazanımlar gördü. 

Kripto para birimi önce 18.000 doların üzerine çıktı, sonra 19.000 dolar derken 20 ve 21K bir anda geldi. Boğalar, ilerleyen BTC’yi 21.250 dolara kadar taşıdı. Bu süre zarfında BTC hakimiyeti daha sakin kaldı. Ancak 15 Ocak Pazar günü BTC hakimiyeti bir anda arttı.

Altcoin’ler pazar gününü ekside geçiriyor

SOL, 23 doların üzerinde birkaç ayın en yüksek seviyesini gördükten sonra günlük yüzde 4,5 düştü. Binance Coin benzer bir oranda düştü ve 300 doların biraz altında. Ethereum, %1,5 oranında geri çekildi. Fakat Ether yine de 1.500 doların üzerinde kalmayı sürdürdü.

Ripple, Cardano, Dogecoin, Polygon, Polkadot, Litecoin, Shiba Inu ve Avalanche %7’ye varan oranlarda bir günde en çok değer kaybedenler oldu.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin