featured

BTC, Fed öncesi yeniden hareketlendi: Yukarı hareketler kalıcı olabilir mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto piyasası dün akşamüzeri faiz kararı öncesinde hareketlenmeye başladı. Özellikle bazı altcoinler öne çıktı. Bitcoin ise, gece saatlerinde asıl atağını yaptı. Aslında bu hareketler geleneksel hale geldi. ABD Merkez Bankası karar öncesinde her ay gün içinde fiyatlanma yaşıyor. 

Fed faiz kararını açıklamayı planlamadan sadece bir gün önce, Bitcoin (BTC) yukarı doğru şaşırtıcı bir hamle yaptı. Gününe ilk saatlerinde, Bitcoin 41.000 doların üzerinde %5 işlem gördü. Bu, Bitcoin’in üç hafta içinde üçüncü kez 40.000 doların üzerine bir hamle yaptığı kayıtlara geçti.

BTC fiyatı, 41K fiyatını yeniden test etti

Bireysel yatırımcılar kozlarını elinde tutmalı ve bu yenilenen iyimserliğe kapılmamalı. Çünkü bu hareketler daha öncesinde de aynı şeyleri yapmıştı. Bugünkü hareketle BTC, 20 günlük EMA ve 50 günlük hareketli ortalamasının üzerinde bir sıçrama yaptı. Ancak hata yapmayın, dünyanın en büyük kriptosu hala 200 günlük hareketli ortalamasından (DMA) 48.620 dolardan çok uzakta. BTC bu seviyeleri geçerse, yükseliş trendinin bazı işaretlerini teyit etmek mümkün olabilir.

Mevcut küresel makroekonomik durum, ABD enflasyon rakamlarının kırk yılın zirvesine dokunmasıyla oldukça kırılgan görünüyor. Öte yandan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte jeopolitik belirsizlik de sıkıntıları artırdı. Glassnode kurucu ortakları tarafından işletilen bir Twitter tanıtıcısı şu şekilde bir açıklama yaptı:

“Bitcoin 38-42 bin dolar fiyat aralığına sıkıştıkça likidasyon boyutları azalır (B). Uzun tasfiyeler hakim olmaya devam ediyor. Bir sonraki büyük hamle, 36-45 bin dolar aralığını kırdığımızda onaylandı (A).”

Mike Novogratz, Bitcoin beklentilerini yüksek tutmuyor

Milyarder kripto yatırımcısı ve Galaxy Digital’in kurucusu Mike Novogratz, Bitcoin’in Fed’in faiz oranlarını derecelendirmeyi ve güçlü niceliksel sıkılaştırma önlemleri almayı planladığını bilerek ‘agresif’ bir şekilde toparlanma şansının çok az olduğunu söyledi.

Fed’in bu yıl enflasyonun hızla kontrol altına alınmaması durumunda 7-8’e kadar çıkabilen asgari dört faiz artırımı planladığı bildiriliyor. Novogratz, Bitcoin’in bu yıl 30.000 ila 50.000 dolar aralığında kalmasını bekliyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin