BTC ve ETH fiyat tahmini: İyileşme döngüsü başlayacak mı?

BTC ETH analizi: FOMC tutanakları öncesinde son durum

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – 2023 yılının ilk önemli gelişmesine yarın akşam saatlerinde tanık olacağız. Yılın ilk FOMC tutanakları bugün açıklanacak. Tüm piyasayı yakından ilgilendiren gelişme ise faiz hakkında ön bilgi verecek.

BTC ETH analizi içinde son derece önemli olan tutanaklar, fiyat üzerinde dalgalanmalar oluşturabilir. Veriler, kripto piyasasının 2022’nin neredeyse tamamı boyunca korkulu olduğunu ve şimdiye kadar yeni yılda galibiyet serisini sürdürdüğünü gösteriyor.

BTC ETH analizi ve FOMC tutanakları

Bitcoin, yeni yıl kutlamalarının ardından piyasa hacminin toparlanmaya başlamasıyla salı günü 17.000 $ seviyesine yaklaştı. Bu, trader’ların dikkatlerini yarınki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tutanak raporuna çevirmesiyle geldi. Ethereum da bugünkü seansta 1.200 doların üzerinde işlem görmeye devam etti.

Analistler ve trader’lar, Avrupa hisse senetleri önceki gün kazançlar kaydetti. ABD vadeli işlemleri bunu takip ettikten sonra hevesle Wall Street ticaretinin başlamasını bekliyorlar.

Kasım ayındaki FTX çöküşünden bu yana hem hisse senetleri hem de altın, Bitcoin’den çok daha iştah açıcı görünüyordu.

BTC fiyatı

BTC ETH analizi için yukarıdaki gelişmeler yeni yılın hızlı oluştuğunu gösterdi. BTC/USD paritesi, erken saatlerde 16.760$’a ulaştı.

Haftanın ikinci gününde gelen fiyatlanma hareketleri yeni yıl kutlamalarının ardından piyasa oynaklığının yüksek kalması neden oldu. Bitcoin’in 16.800 $’lık uzun vadeli direnç seviyesinin kırılmasına yakın olduğunu gördü.

Diğer yandan grafikte paylaşıldığı gibi salı günkü hareket, 14 günlük göreli güç endeksinin (RSI) kendi direnç seviyesine yaklaşmasıyla dikkat çekti.

ETH fiyatı

BTC ETH analizi için altcoin’inde bugün iyi bir performans sağladığı görüldü. Nispeten sabit bir yıl sonunda sonra 2023 yılına hareketli giriş yaptı.

Yıla başlamak için 1.212 $’lık bir düşük seviyenin ardından parite bugünün erken seansında 1.220 dolara kadar kendini taşıdı.

Bugünkü hareketin bir sonucu olarak Ethereum, 16 Aralık’tan beri geçerli olan 1.230 dolarlık direnç seviyesine yaklaştı. 14 günlük RSI 49.00’daki direnci kıramadığı için Ethereum bu tavanı yeniden yakalayamadı.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin