featured

BTC çıkışları ne anlama geliyor? Fonlardaki hareketler…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – BTC çıkışları, yarın gerçekleşecek olan FED faiz öncesinde hareketlilik gösterdi. Tüm piyasalar toplantıdan 25 baz puan bekliyor. FED toplantısı ise bugün itibarıyla başlamış olacak.

20 Mart Pazartesi günü, Bitcoin (BTC) fiyatı, Haziran 2022’den bu yana ilk kez 28.000 $ seviyelerinin üzerine çıktı. Güçlü yükseliş hissi dünyanın en büyük kripto para birimini ele geçirdi. Küresel bankacılık sistemi raydan çıkma belirtileri gösterdiğinden, yatırımcılar Bitcoin’e daha fazla güveniyor.

FED toplantısı başlıyor

FED eylemi, ABD hisse senetlerinin ve kripto paranın nasıl tepki vereceğini belirlemek için çok önemli olacak. Bir yandan enflasyonla mücadele ederken, diğer yandan gelişen bankacılık krizi onu yeniden ekonomiye 300 milyar dolar pompalamaya zorladı. Bu, Fed’in son altı ayda aldığı tüm parasal sıkılaştırma önlemlerini tersine çevirdi.

Bir sonraki FOMC toplantısı, FED’in sonunda para basımına dönmeyi ve geri dönmeyi seçip seçmediğini netleştirecek. Ancak bazı analistler, 25 baz puanlık bir faiz artışı daha ihtimalini göz ardı etmiyor. 

Credit Suisse krizi geçen hafta ortaya çıkarken bile, ECB yine de 50 baz puanlık bir artışla ilerlemeyi seçti. Bu da enflasyonun bu noktada merkez bankası için önemli bir endişe kaynağı olduğunu gösteriyor.

BTC çıkışlarında son durum

Bitcoin madencileri, BTC çıkışları için düşünce içine girdi. Bir hafta içinde %30’un üzerinde artan kripto para biriminde kısmi kar ayırmayı düşündü. Diğer yandan da likidite zayıf kalmaya devam ediyor.

CoinShares, en son haftalık raporunda, BTC fonlarının geçen hafta büyük çıkışlar gördüğünü bildirdi. Ancak yine de, yılbaşından bugüne bir grafikte girişler çıkışlara hakim. CoinShares ayrıca şunları söyledi:

“En büyük dijital varlık olan Bitcoin, geçen hafta toplamda 244 milyon ABD doları tutarında çıkış gören birincil odak noktasıydı. Short/Bitcoin, şu anda 49 milyon ABD doları ile yıldan bugüne kadarki en büyük girişe sahip yatırım ürünü olmasına rağmen, toplam 1,2 milyon ABD doları tutarında çıkış gördü.”

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin