featured

BTC, BNB, ADA, DOGE, SHIB – 13 Aralık kripto para analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yeni hafta, kripto para piyasası için nötr bir ruh hali ile başladı denebilir. Çünkü coinlerin bir kısmı yeşil bölgede işlem görürken bir kısmının grafiklerinde ise kırmızı ağırlıkta.

BTC/USD

Geçen hafta sonu, yatırımcılar Bitcoin (BTC) fiyatını iki saatlik EMA 55 seviyesinin üzerine çıkarmaya çalıştı. Cumartesi akşamı ise parite, hareketli ortalama EMA 55’i test etti. Uzun bir süre de bu seviyenin üzerinde kalabilmek için çabaladı. Ancak bu hareket, ortalama fiyatlar seviyesinde dar bir yatay aralıkta gerçekleşebildi.

kripto para grafik

Pazar akşamı, boğalar 50.000 dolar seviyesindeki psikolojik engeli aşmayı başardılar. Ancak fiyat yerel maksimum değer olan 50.800 dolarlık bölgede tutunamadı. Bu sabahtan itibaren ise ayılar fiyatı iki saatlik EMA 55’in altına geri gönderdi.

Bugün boğalar, 53.400 dolarlık direnç noktasında bir dayanak elde etmek için ortalama fiyat seviyesinin kırılmasını tekrarlamaya çalışabilir.

Bitcoin, bu yazının yazıldığı sırada 48.890 dolar seviyesinde işlem görüyor.

BNB/USD

Binance Coin (BNB) yeni haftaya istikrarlı bir düşüş hareketiyle başladı. BNB %2,34 oranında değer kaybetti.

Kripto para birimi BNB için 540 dolarlık destek noktasının önünün kesilmesinin ardından bir geni dönüş yaşanıyor. Bu da piyasada ayıların boğalardan daha güçlü olduğu anlamına geliyor. Eğer bu seviye kırılabilir ve altına sabitlenebilirse, psikolojik işarete doğru 500 dolardan keskin bir düşüş beklenebilir.

Bununla birlikte eğer bir geri dönüş yaşanabilirse, 600 dolar civarındaki en fazla likidite olunan bölgeye doğru bir düzeltme yapma şansı var.

BNB, bu yazının yazıldığı sırada 546.20 dolardan işlem görüyor.

ADA/USD

Kripto para yatırımcılarının gözde altcoinlerinden biri olan Cardano (ADA) son 24 saatte %1 oranında bir düşüşle kripto para piyasasında en az kaybı yaşayan coin oldu.

Yaşanan düşüşe rağmen Cardano (ADA), yerel destek noktaları olan 1,18 dolar ile 1.932 dolar seviyesindeki direnç noktaları arasında bir kanalda işlem görüyor. Şu anda, fiyat desteğe daha yakın. Bu da satıcıların alıcılara oranlara daha baskın olduğu anlamına geliyor. Ayılar bu baskıyı sürdürebilirse, yaşanacak düşüşün fiyatı 1 dolar civarına kadar götürebilme olasılığı var.

ADA, bu yazının yazıldığı sırada 1.306 dolardan işlem görüyor.

DOGE/USD

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği şaka amaçlı üretilen coin olan DOGE, dünden bu yana %1 oranında bir fiyat düşüşü yaşayarak ​​Cardano’ya (ADA) benzer şekilde hareket etti.

DOGE, son zamanlarda bir kırılma yaşadı. Bu kırılmanın ardından fiyat desteğe geri döndü ve şu anda DOGE düşüş baskısı altında işlem görmeye devam ediyor. Satış ticareti düşük olsa da, 0.1617 dolarlık kırılma; 0.1310 dolarlık bir sonraki destek seviyesine doğru devam eden düşüşe yol açabilir. Böyle bir senaryo, bu haftanın sonuna kadar geçerli.

DOGE, bu yazının yazıldığı sırada 0.1641 dolardan işlem görüyor.

SHIB/USD

SHIB, %0,10 oranında bir değer kazandı. Bu, düşük oranda bir kazanç olmasına rağmen bugün bu yazıda listelenen coinler arasında tek kazanan oldu.

SHIB, yaşadığı kısa vadeli yükselişin ardından 0.000040 dolar seviyesinde oldukça zayıf bir şekilde piyasada yer alıyor. Eğer alıcılar inisiyatifi ele geçiremezlerse, ayılar fiyatı daha da derinden zorlamaya devam edebilir. Bunun sonucunda ise SHIB fiyatını 0.000030 dolar seviyesine kadar düşürebilirler. Bu durumda alıcıların tepki vereceği nokta 0.000025 dolar civarındaki en fazla likiditenin olduğu bölgede olabilir.

SHIB, bu yazının yazıldığı sırada 0,00003448 dolardan işlem görüyor.

u.today


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin