featured
513 adet Bitcoin ve 512 adet Bitcoin Cash, açık artırma yoluyla satışa çıkarılacak.

ABD’den dev açık artırma: 513 adet Bitcoin ve 512 adet Bitcoin Cash satılacak!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

ABD hükümeti, Utah’ta yakalanan bir dark web suçlusundan ele geçirilen 513 adet Bitcoin ve 512 adet Bitcoin Cash’i açık artırma yoluyla satacaklarını açıkladı.

Aaron Michael Shamo isimli bir dark web suçlusunun tutuklanmasının ardından ele geçirilen birçok mal, ABD hükümeti tarafından açık artırmaya çıkarılıyor. Bir adet Ford F-350 pikap, bir adet BMW 135i ve milyonlarca dolar değerinde Bitcoin ve Bitcoin Cash, yeni sahipleriyle buluşturulacak.

Aaron Michael Shamo, Drew Wilson Crandall, Mario Anthony Noble ve Sean Michael Gygi’nin 31 Mayıs 2017’de yakalanıp FBI tarafından “ağır suçlu” bulunmasının ardından bu isimlerin Bitcoin ve Bitcoin Cash varlıkları, United States Marshals Service’in gözetimine bırakılmıştı.

“Depolamak çok masraflı, açık artırma yoluyla satılsın.”

Utah bölge yargıcı Dale A. Kimball tarafından yayımlanan resmi mahkeme raporuna göre, ele geçirilen kripto paraların uzun bir süre güvenli bir şekilde depolamanın son derece maliyetli olduğu ve USMS’in sadece depolama masrafları için ayda 465 dolar ödediği ifade edildi.

Bitcoin ve Bitcoin Cash’in yüksek volatilite oranı nedeniyle endişeli olduğu bilinen ABD hükümeti, bu kripto paraları değer kaybetmeden önce satmayı önerdi.

Mahkeme raporunda ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Ele geçirilen araçlar [Bitcoin ve Bitcoin Cash] USMS’in gözetim ve kontrolü altında tutuluyor. USMS’in her ay 465 dolar depolama ücreti ödediği bu araçların toplam maliyeti 5.010,70 dolar. Bahsi geçen araçların miktarı, bir hükümet cüzdanına aktarıldı ve kripto para birimlerinin uçucu piyasası nedeniyle bu süreçte değer kaybetme riski taşıyor.

ABD hükümeti erken satıştan 2.31 milyar dolar kaybetti

Ekim ayında ABD hükümetinin 144 bin 336 Bitcoin’i toplam 48.5 milyon dolara sattığı açıklanmıştı. Bu fiyat, Bitcoin başına 336 dolara tekabül ediyor. O dönem ABD hükümeti, Bitcoin fiyatının oynak olması nedeniyle düşeceğini varsayarak ellerinde bulunan Bitcoin’leri satmanın en doğru fikir olduğuna kanaat getirmişti.

Günümüzde ise 144 bin 336 Bitcoin’in değeri yaklaşık 2.36 milyar dolar.

513 Bitcoin and 512 Bitcoin Cash, açık artırma yoluyla satışa sunulacak.

Önümüzdeki haftalarda ABD hükümetinin 513 Bitcoin’i ve 512 Bitcoin Cash’i yaklaşık 8.5 milyon dolarlık bir bedel karşılığında satması bekleniyor.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin