Bitcoin 5 yıl sonra nerede olacak? Uzmanlar BTC yükselişi için en çok neye güveniyor?
Bitcoin 5 yıl sonra nerede olacak? Uzmanlar BTC yükselişi için en çok neye güveniyor?

Bitcoin 5 yıl sonra nerede olacak? Uzmanlar BTC yükselişi için en çok neye güveniyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin, Kasım ayının başından bu yana kötü bir dönem geçiriyor. Ancak Ark Invest analisti, en büyük kripto para biriminin yükseliş trendine devam ettiğini ve önümüzdeki yıllarda daha iyi performans göstereceğine inanıyor.

Gelişmekte olan ülkelerde kripto paralar trend haline geldi

Ark’tan Yassine Elmandjra, Türkiye ve Brezilya’daki kripto faaliyetinin son haftalarda arttığını ve bunun gelişmekte olan ülkelerde artan benimsemeyi vurguladığını söyledi.

Analist, Chainalysis verilerinden alıntı yaparak, Türkiye’deki kripto para ticaret hacminin 2020’nin dördüncü çeyreğinde günde ortalama 169 milyon dolardan yüzde 1.065 artarak 2021’in dördüncü çeyreğinde 1.8 milyar dolara yükseldiğini söyledi. Tartışmalı bir stabil coin olan Tether, Türkiye’de hem doları hem de euroyu geride bırakarak bir zemin kazandı.

Ark Invest, Rio de Janeiro belediye başkanı Eduardo Paes’in Rio İnovasyon Haftası sırasında Rio de Janeiro’nun Hazinesinin yüzde 1’ini Bitcoin’e yatıracağını ve Bitcoin olarak ödenen tüm emlak vergilerinden yüzde 10’unu düşeceğini duyurdu.

Bitcoin (BTC) piyasa değeri üçe katlandı

Cathie Wood’un kurucusu Ark Invest, bir yatırım olarak Bitcoin’in gelişmekte olan pazarlarda önemli bir tasarruf aracı haline gelebileceğini ve işletmelerin itibari para birimi yerine Bitcoin ile ödeme yapmayı tercih edebileceğini söyledi.

Elmandjra, “Öyleyse fiat para birimlerinin hızı artabilir, enflasyonu ve para birimi devalüasyonlarını şiddetlendirebilir” dedi.

En kötü senaryoda, hiperenflasyonun dolar cinsinden borcu değersiz hale getirebileceğini de sözlerine ekledi.

Ark Invest, altyapısı ölçeklendikçe ve kritik kütleye ulaştıkça gelişen pazarlardaki Bitcoin talebinin artabileceğini söyledi. Firma, Bitcoin’in (BTC) en büyük dört fiat para biriminin (ABD doları, yen, yuan, euro) ötesinde küresel para tabanının sadece yüzde 5’ini ele geçirmesi durumunda, piyasa değerinin bugün 800 milyar dolardan 2027’ye kadar üç katına çıkarak 2,8 trilyon dolara ulaşabileceğini belirtti.

Ark Invest Bitcoin’de yükselişte. Firma Aralık ayı sonlarında BTC’nin “kendi kendine egemen” dijital paranın temeli olan blok zinciri teknolojisinin en derin işlevini sunduğunu söyledi.

theepochtimes


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin